wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Trods meget positive udmeldinger fra IOC og de japanske arrangører er Sverri Nielsen såvel som træner Thomas Poulsen stadig skeptiske omkring muligheden for at afholde OL(Foto: Dorthe Jensen)

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Den danske Chef de Mission, Søren Simonsen, understregede i den forgangne uge, at de danske OL-atleter ikke behøver at frygte en aflysning eller en ny udsættelse af sommerens Olympiske Lege i Tokyo.

Søren Simonsen deltog tirsdag i et oplysningsmøde med arrangørerne for OL og udtrykte bagefter stor tilfredshed med de meldinger, der var kommet fra organisationskomiten i forhold til om OL kan afholdes.

Positive udmeldinger
”Mødet forstærkede forhåbningerne om, at vi skal afsted. Nu kan vi komme videre med vores planlægning, og atleterne må efterhånden også tænke, at de skal afsted i stedet for at bevare en eller anden frustration over manglende klar besked”, sagde Søren Simonsen og fortsatte. ”Det var dejligt at få sat ord på, hvordan de vil afvikle OL, og ikke om de skal afvikle det. Det var rart at få slået fast med konkrete handlinger på, hvordan man vil håndtere coronasmitten, sagde Søren Simonsen.Også FISA´s præsident, Jean-Christophe Rolland, der også er medlem af IOC, udtrykte for nylig sin tyrkertro på, at OL vil blive afholdt. “Det er umuligt, at vide, hvordan situationen er den 23.juli, men IOC har forberedt “en værktøjskasse”, som man kan bruge til at reagere på hvilken som helst situation. Jeg har en stærk tro på, det kan gennemføres”, sagde Jean-Christophe Rolland.

Større motivation
Et af dansk idræts allerstørste medaljehåb ved det kommende OL, Sverri Nielsen, glæder sig over de positive udmeldinger fra IOC og arrangørerne, men er stadig skeptisk i forhold til om afholdelsen af OL kan realiseres.

”Jeg har ikke læst så meget om det, så det var lidt nyt for mig, da Thomas (Poulsen, træner, red.) kom og fortalte mig, at de er mere optimistiske omkring afholdelsen af arrangementet lige nu. Men jeg må indrømme, at jeg stadig er forholdsvis skeptisk og ser frem til, at der kommer en helt tydelig melding omkring om det kan afholdes eller ej. Der er ingen tvivl om, at udmeldingerne har gjort, at man går ind til træningen med større motivation i stedet for at have den uvished, hvor man ikke rigtig ved, hvad man træner henimod. Men som sagt, er jeg stadig skeptisk”, siger Sverri Nielsen.

Vaccine-garanti?
Træner Thomas Poulsen tager også udmeldingerne med en pæn portion skepsis på baggrund af udviklingen i Japan. ”I det japanske parlament var der for nylig flertal for at aflyse OL eftersom det allerede er det dyreste OL i historien, når der ikke er nogen indtægter. Det har sat pres på arrangørerne for at melde noget ud og de virker lidt mere afklarede end før. Der er ingen tvivl om, at de vil gøre alt for at afholde OL. Men hvordan vil de styre Corona´en og antallet af vaccinerede?” spørger Thomas Poulsen.

En række sports forbund har allerede bevist over for IOC at de har været i stand til at afholde store sports-arrangementer trods udfordringerne fra pandemien. ”Det er selvfølgeligt positivt”, siger Sverri Nielsen. ”Men man skal huske på, at OL er meget større. Sidste år kom IOC også med meldinger om at OL ville blive afholdt ind til situationen omkring Corona blev så alvorlig at de var nødt til at aflyse. Hvis 2020 har lært os noget, så er det, at situationen kan ændre sig hurtigt. Men vi bliver nødt til at fortsætte med at forberede os på den måde vi gør, og gå ud fra, at OL bliver afholdt, men reelt ved vi jo ikke noget”, siger Sverri.

Både Sverri og træner Thomas Poulsen understreger dog, at en vaccine-garanti ville bane vej for en større sikkerhed for og tro på, at OL kan afholdes. ”Hvis alle internationale idrætsforbund gennem en aftale mellem IOC og en vaccine-leverandør blev tildelt vacciner til atleter, træner og OL-mandskab, ville man helt sikkert have en større tro på muligheden for at OL kan afholdes”, slutter Thomas Poulsen og Sverri Nielsen.

De udskudte olympiske lege i Tokyo begynder 23. juli og varer til 8. august.