wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
På trods af Corona-krisens indflydelse på sportens internationale kalender, så løber en af rosportens helt klassiske dueller af stablen lørdag formiddag (18.april) med dansk deltagelse.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Corona-krisen har i denne sæson sat en stopper for al konkurrence-aktivitet inden for idrættens univers på verdensplan. Talrige aflysninger af World Cup, VM og OL har sat sit præg på rosporten, men alligevel kan man se frem til en sand lækkerbisken, når Sverri S.Nielsen og Tysklands Oliver Zeidler stiller op til en ergometer-duel, som kan følges live via World Rowings sociale medier fra kl. 11.00 dansk tid.

Tre hundrededele mellem guld og sølv
Det er kun Sverri og Oliver Zeidler, der deltager i duellen, som dermed bliver en gentagelse af sidste års dramatiske VM-opløb, hvor Zeidler snuppede guldet sølle 0,03 sek. foran Sverri. Den hollandske ergometer-fabrikant RP3 og FISA har sat arrangementet i scene, og mens atleterne kommer til at sidde i ergometre i Danmark og Tyskland sørger RP3 innovative teknik for, at ræset kan følges via World Rowings sociale medier.

Roerne skal vejes ind før løbet og RP3 ergometret er så teknisk indstillet, at det vil kompensere for deres vægt i forhold til deres præstation. Samtidig vil ergometret også beregne de watt, de producerer, i forhold til hvis de var på vandet. Og roerne kan dermed forventes at være i aktion i op til et minut mere på distancen end hvis det var et almindeligt ergometer. Og det er noget, man er nødt til at tage hensyn til fortæller træner Thomas Poulsen.

McEnroe mod Borg
“Vi har prøvet at forberede os på denne event i et par uger nu”, siger Thomas Poulsen. “I starten havde Sverri lidt svært ved at vænne sig til, at det ikke var et almindeligt ergometer, han sad i. Eftersom det beregner som om du sad på vandet, så ryger også op til 10% af din normale watt-styrke. Når man sidder på vandet kan man heller ikke bare køre fuld skrue i syv minutter, men man er nødt til at bruge sine ressourcer rigtigt, og det samme gør sig gældende i RP 3 ergometret”, siger Thomas Poulsen.

Thomas Poulsen glæder sig til mødet mellem Sverri og Zeidler, som på relativ kort tid har udviklet sig til en klassisk duel i herrernes singlesculler. “Det ræs, som de havde mod hinanden i Østrig er gået over i historien som et af de mest dramatiske VM-løb nogensinde, og det er klart, at det har bekræftet billedet af, at her har vi en duel, som lidt kan minde om roningens svar på McEnroe mod Borg i tennis”, siger Thomas Poulsen, der mener, at Zeidler går ind til mødet som favorit. “Zeidler vejer omkring fem-syv kg mere end Sverri, så han kan producere flere watt, og det gør ham nok til svag favorit, også selv om RP3 ergometret kompenserer for vægten. Men om alle omstændigheder bliver det et spændende møde.”