wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sverri Nielsen vandt suverænt sit indledende løb og kvalificerede sig dermed uden problemer til kvartfinalen i herrernes singlesculler

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Selv om åbningshøjtideligheden i skrivende stund stadig ligger nogle timer foran os, fik vi for roernes vedkommende skudt OL i gang og Danmark (og Færøerne) fik lige præcis den start, som vi alle havde håbet på, da Sverri Nielsen (DSR) suverænt vandt sit indledende løb og kvalificerede sig til kvartfinalerne.

Det har været nogle lange dage efter at roerne er ankommet i Tokyo fra træningslejren i Ogata, for dagene har naturligvis budt på meget restitution, kontakten til andre atleter har grundet restriktionerne været meget begrænset og roerne har naturligvis hungret efter at vise det, som de har forberedt sig på i fem lange år nu.

Sverri var kommet i heat med Italien, Kazakhstan, Zimbabwe og Libanon og på forhånd var det ventet at kun italieneren Gennaro di Mauro ville kunne true Sverri. Den unge italiener har vist stort mod i sæsonens World Cup løb og det gjorde han også i dagens indledende løb, hvor han ved 1000 meter mærket førte løbet 0, 46 sek foran Sverri. Sverri fik dog lynhurtigt lukket ned for italienerens kampgejst, da han distancerede ham med over seks sekunder på de næste 500 meter, og selv om italieneren fik halet lidt ind i slutfasen, var der aldrig tvivl om Sverri´s sejr.

Sverri kan nu se frem til at ro kvartfinale natten til mandag mellem kl.02.40 og 03.10