wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Et antiklimaks i finalen ved Holland Beeker dryppede en smule malurt i bægeret hos Sverri S.Nielsen, der ellers kunne glæde sig en glimrende regatta på Bosbaan.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

En podieplads blev det ikke til, men efter at være sluttet på en fjerdeplads ved den prestigefyldte Holland Beeker regatta på Amsterdams traditionsmættede Bosbaan, der igennem tiden har lagt vand til talrige verdensrekorder, så kunne Sverri S. Nielsen (DSR) alligevel sætte kursen hjemad mod Bagsværd i bestyrket tro på, at træningen går i den helt rigtige retning.

Sverri, der i maj blev genstand for ekstra opmærksomhed, da han slog Team Danmarks watt-rekord og efterfølgende fik tilnavnet ”watt-monstret”, havde sammen med den danske lejr sat næsen op efter mere end en fjerdeplads, da han kvalificerede sig til finalen i næsthurtigste tid med hurtigere tider end Tjekkiets Ondrej Synek og Kroatiens Damir Martin.

På rette vej
Sverri kom da også ganske pænt fra start og var ved 1000 meter mærket blot 1,43 sek. efter den førende Synek. Men da Sverri efterfølgende røg ind i dårligt vand og ikke helt formåede, at holde hovedet koldt, kunne konkurrenterne udbygge deres afgørende forspring. I mål var Sverri således 1,50 sek. efter Tysklands Stefan Krüger, der vandt bronze, mens Synek og Martin satte sig på de første to pladser.

Bagefter var det også en skuffet Sverri, der kunne gøre status over en weekend, der på trods af alt har bekræftet, at han er på rette vej.

”Det har været en fin weekend”, sagde Sverri efterfølgende. ”Jeg har fået prøvet nogle ting af. Finalen var lidt noget lort, de andre trak fra og jeg havde ikke helt den fart i båden, som jeg havde håbet på. Jeg lavede for mange fejl, og det kostede. Finalen var lidt et antiklimaks i forhold til resten af weekenden, hvor det ellers er gået fint. Jeg får meget motivation ud af de dårlige løb, det giver noget indblik i, hvad det er som jeg skal arbejde med”, sagde Sverri.

Tro på træningen
Assistent-træner for herre-gruppen, Jens Vilhelmsen, var også alt i alt godt tilfreds med det han havde set fra landsholdet brølstærke færing. ”Han kommer godt fra start, men så går tjekken forbi ham og han kommer ud på det dårlige vand, og så begynder han at spænde op. Og alle de små ting der, de koster fart. Det var ikke et løb, hvor han kom op på det samme niveau, som han ellers har vist hernede. Der var helt sikkert gode perioder, men udfaldsperioderne var for store i forhold til de dygtige roere, som han er oppe i mod”, sagde Jens Vilhelmsen således om finale-ræset og glædede sig over, at Sverri langsomt høster frugterne af den minutiøse træning.

Det, som Sverri skal tage med herfra, det er, at han er i rigtig god fremdrift i forhold til nogle af de ting, som vi arbejder med. Han træner på den rigtige måde, og nu handler det om, at han skal turde tro på, at den træning, han har lavet, er den rigtige. Han skal ikke ud og lave noget ekstra fantastisk, når han ror løb, han skal egentlig bare leve op til det niveau, han laver under træningen. Det er egentlig meget få ting, vi skal skrue lidt på, men når vi så samler det store billede, så vinder han sekunder, sluttede Jens Vilhelmsen.