wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
For at markere 125års jubilæum havde Svendborg Roklub fået tildelt værtskabet for DFfRs officielle standerhejsning 2019

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]. Billeder: Svendborg Roklub

I 2019 fylder Svendborg Roklub 125år, og det skal fejres på den helt rigtige måde – i søndags tog klubben for alvor hul på deres jubilæumsår med ikke blot deres egen standerhejsning men også den officielle i DFfR-regi.

Og det med fint besøg

DFfRs protektor H.K.H Prinsesse Benedikte, besætningsmedlemmerne på Guldfireren, en borgmester, en bådebygger og masser af andre gæster besøgte Svendborg Roklub og deltog i standerhejsningen.

Ved arrangementet beviser Svendborg Roklub også, at deres gode kontakter og klubmedlemmer blandt byens erhvervsdrivende og store firmaer, til stadighed er velplejet – og det til stor gavn for klubbens bådpark, som ved standerhejsningen blev udvidet med tre nye både.

Svendborg Roklubs nye både på rad og række ved standerhejsningen

En ny inrigger, kvalitetstestet på fineste vis

At døbe nye både ved standerhejsning, er noget de fleste roklubber gør, men at Svendborg Roklub i deres jubilæumsår også kan udvide deres bådpark med en ny dobbelt coastal, samt to nye inriggere (en to-åres og en fire-åres), er imponerede – for det er bestemt ikke materiel i den billige prisklasse.

Den nye fire-åres inrigger blev endda kvalitetstestet på fornemste vis af besætningen på Guldfireren anno 2008, nemlig Thomas Ebert, Morten Jørgensen, Mads Kruse Andersen, Eskild Ebbesen og med deres træner Bent Fransson på styrmandssædet.

Afprøvning af den nye inrigger, som fik navnet Gudmund Schack

Der blev også delt et ærestegn ud ved den festlige lejlighed, som blev overrakt til Ole Hansen for hans store indsats, ikke kun i Svendborg Roklub, men også på forbundsplan. Og ærestegnet blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Svendborg Roklub havde i den grad fået sammensat et flot arrangement. Er du nysgerrig på at læse mere om standerhejsningen, så find link til to artikler fra Fyens.dk i højre side / i bunden.

Her kan du også finde roklubbens officielle jubilæumsskrift, og dykke ned i Svendborg Roklubs historie.