wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Styring af tilfældigheder - Inspirationsseminar for ungdomstrænere og -ledere

Denne gang lørdag d. 22. april i Assens. Kun to klubber havde deltaget tidligere – resten var nye. Alle var åbne og nysgerrige, og gik derfra inspirerede og motiverede til at gøre en indsats hjemme i deres klubber for at få gang i ungdomsarbejdet.

Flemming Nielsen fra Hvidovre Roklub fik stor ros fra deltagerne for sit oplæg om hvordan HvR har haft succes med at opbygge deres ungdomsafdeling. En praksisnær historie fra den virkelige verden, hvor Flemming ærligt fortalte at det ikke havde været en dans på roser de sidste par år, selvom de er vækstet fra 0 til 30 ungdomsroere.

”Styring af tilfældigheder eller tilfældig styring” var Flemmings vigtigste budskab til deltagerne.”Grib mulighederne, vær altid klar med en plan B (og en plan C, D og E), vær vedholdende, kast masser af kræfter efter at skabe synlighed omkring ungdomsarbejdet (både eksternt og internt), og sørg for at det ersjovt (både for de unge og for trænerne og lederne)!”

”Hvordan kan vi sammen som ildsjæle brænde uden at brænde sammen? Og hvordan får vi andre op af hængekøjen?” Tommy Krabbe gjorde os klogere på ildsjæle begrebet, og fik deltagerne til at reflektere over hvilken type ildsjæl de selv er, og hvordan de passer bedst muligt på sig selv.

Da en stor del af RoBattle Inspirationsseminarerne handler om networking på tværs af klubber, havde vi inviteret DIF konsulenten Jon Mortola til at fortælle om netværk. Den nye viden blev efterfølgende prøvet af i kaffepausen, hvor erfaringer blev udvekslet og nye kontakter skabt på tværs af klubberne. Det er altid spændende at høre hvordan de andre gør, hvilke overvejelser de har haft, hvad de har haft succes med, og i det hele taget at opdage, hvor mange roklubber, der er i samme situation.

Det kan være en udfordring at gøre ergometerroning spændende for børn og unge – uanset om det er en skoleklasse på besøg i roklubben, eller i en ungdomsafdeling. Kia Bager, som underviser på DFfRs klubtrænerkurser, øste ud af sin erfaring og viden og gav masser af gode konkrete inputs og vi fik også prøvet stafet i ergometer af i praksis. Der blev i den grad gået til den – både når der skulle ros og når der skulle heppes.

 

Traditionen tro blev dagen afsluttet med et praktisk pas ved Ronja Egsmose. Vi fik grinet, svedt og pustet sammen, og deltagerne fik inspiration til land-aktiviteter, som kræver få rekvisitter, kan holde mange unge i gang på samme tid (uanset om det er en skoleklasse eller ungdomsafdelingen), og som er nemt for instruktøren at stå for.

 

Tak for en dejlig dag. Det er alle jer frivillige ildsjæle, der får tingene til at ske i dansk roning, og det er jer, der skal være med til at introducere roning på en sjov og spændende måde for de kommende generationer. Tak for jeres indsats! Og tak for at I tog jer tiden til at blive endnu klogere på RoBattles Inspirationsseminar. På gensyn til efteråret!

// Kåre og Ronja