wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Struer Roklub har ikke haft aktive ungdomsroere i 10 år, men det er der lavet om på nu

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

For et par år siden fik to skoler den idé, at de gerne ville til at sætte roning på skoleskemaet. Derfor henvendte de sig til en af DFfRs konsulenter, som satte dem i kontakt med Struer Roklub som på det tidspunkt ikke havde nogle ungdomsroere. Men det betød ikke, at roklubben ikke ville samarbejde, det ville de gerne.

Det viste sig også at det skulle blive et værdifuldt samarbejde, som i sommers resulterede i at to skoleklasser fra Struer kvalificerede sig til Skole OL-finalen i Aarhus. Ikke nok med det, så roede 6. klasse fra Bremdal Skolen den bedste tid i finalen, og vandt for 6. klasserne.

Små roklubber må tænke kreativt, Struer Roklub er ingen undtagelse  

Det hele startede med en ergometertrailer og et par engagerede roere fra Struer Roklub og formand Poul Nielsen er en af dem:

”Vi er en klub som ligger langt fra skolerne i området, og derudover er det ikke så nemt at komme ned til os med bus. Vores klub er heller ikke så stor, og vi har kun plads til tre maskiner, så vi måtte jo tænke kreativt. DFfR har nogle ergometertrailere, så vi lånte sådan en og kørte ud på skolerne med den i stedet for.”

En trailer med 12 ergometre, som denne, var en kærkommen hjælp for Struer Roklub

Det første år samarbejdede Struer Roklub med to skoler, men det var ikke et skolesamarbejde som kun drejede sig om den enkelte klasse som havde vist interesse fortæller Poul Nielsen:

”Vi kørte ud på skolen og satte de 12 ergometre op, og så underviste vi klassen i at bruge ergometeret, og at bruge det rigtigt. Men ved at lave aktiviteten ude på skolen, betød også at alle andre elever kunne være med. Derfor blev eleverne undervist således, at de også havde mulighed for at undervise deres skolekammerater.”

For Struer Roklub har det været en rigtig positiv oplevelse, men det var ikke en oplevelse som direkte kastede medlemmer af sig. Derimod gav det klubben en stor portion publicity, som var med til at skabe en bevidsthed om klubben i lokalområdet. At 6. klasse fra Bremdal Skolen til Skole OL vandt konkurrencen gav også Struer Roklub noget ekstra synlighed.

Glade elever fra Struer, som har vundet Skole OL for 6. klasserne

En ny tid i Struer Roklub

På en sæson er Struer Roklub gået fra 0 til 7 ungdomsmedlemmer, som er begyndt at komme i klubben og træne, der er kommet mere aktivitet i klubben og ånden er blevet anderledes i den lille roklub fortæller Poul Nielsen:

”Vi arbejder på at få opsat et par ekstra aktiviteter, så det bliver lidt sjovere at være ungdomsmedlem hos os. Vi har Danmarks bedste ro-vand hvis man skal ro inrigger, men det blæser tit for meget hos os, til at man kan komme ud i sculler. Derfor er vi nu i gang med at undersøge om vi kan få nogle Stand Up Paddle boards i klubben. Selvom vi er en rigtig lille klub, så synes jeg vi har gang i mange gode ting på seniorer og juniorer. Med vores vinterbadere er vi omkring 35 medlemmer og der er væsentlig mere aktivitet i klubben nu, end der var for seks år siden da jeg kom til som formand.”

Struer Roklub og Struer Kajak Klub har igangsat et samarbejde om at få bygget et nyt fælles klubhus – Limfjordshuset. Der er god gang i aktiviteter for at indsamle den sidste del af pengene til projektet, som forhåbentlig snart kan blive realiseret. Bygningen af det nye Limfjordshus forventes påbegyndt i vinteren 2018/2019.