wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Interessen boomer for at se tidligere verdensmestre og OL-deltagere i aktion ved DM i Gladsaxe, hvor der meldes om rekordstor deltagelse

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Der er garanti for ergometer roning i verdensklasse, når Gladsaxe Sportscenter næsten pr. tradition smækker dørene op for DM lørdag 18.februar. Det er 27. gang, at Gladsaxe Sportcenter er vært for begivenheden efter at DM for første gang blev afholdt i 1992 på første etage af Københavns Roklub, hvor 150 deltagere dystede på ti ergometre.

Siden dengang har eventen vokset i popularitet og størrelse, DM ikke har været så deltagertungt som det er i år, siden DM i 2012 (Det er ikke medregnet de to mesterskaber i hhv. 2014 og 2019 hvor det også var EM) Bl.a stiller Færøerne med et stort juniorhold måske grundet den interesse omkring sporten, som Sverri Nielsen har skabt i landet.

Unik mulighed
Alt, hvad der kan kravle og gå af unge håbefulde talenter til etablerede landsholdsroere, Masters-roere samt gamle verdensmestre og OL-medaljetagere vil hele lørdag være på plads til en en længe imødeset begivenhed. Og med OL blot seks måneder væk er interessen for begivenheden rent mediemæssigt også støt stigende. Således viser syv ud af otte TV2 regioner en times sammendrag fra stævnet.

Eventen, der er live streamet, giver en unik mulighed for unge talenter at komme helt tæt på deres idoler, som ellers kan være svært til en normal regatta. I Gladsaxe kan man komme inden for få meter af deltagerne, og en af de deltagere, som man kan følge helt op close er Christina Juhl Johansen, som var med til at kvalificere kvindernes firer uden styrmand til OL gennem en bronzeplads ved VM i Linz tilbage i september sidste år. Det er første gang, at Christina stiller op til DM indendørs efter sin blodprop, og den stærke Odense-roer har sommerfugle i maven før den prestigefyldte event.

Personlige mål
”Jeg har selvfølgelig nogle personlige mål, men jeg har ingen illusioner om at jeg kan vinde på lørdag og jeg er en lille smule nervøs for hvordan min krop reagerer på luften i hallen. Det er jo en meget anderledes event fordi jeg ikke sidder sammen med andre og kun skal holde fokus på mig selv”, siger Christina Juhl Johansen, der er spændt på at opleve den fortættede stemning i Gladsaxe Sportscenter under DM. ”Jeg tror det er lidt forskelligt, hvordan folk reagerer på et lidt anderledes scenarie end vi er vant til. Der kan være nogle, der reagerer lidt lige som cirkusheste, der lugter savsmuld, hvor situationen tænder noget i dem. Der er ingen tvivl om, at jeg foretrækker at være på vandet, men jeg glæder mig selvfølgelig til at opleve Gladsaxe”, siger Christina Juhl Johansen.

Fie Udby Erichsen, der på det nærmeste har taget patent på den øverste plads på podiet i kvindernes åbne klasse, ser også frem til at konkurrere i uvante rammer. ”Jeg har jo fået ny træner og jeg træner i dag meget forskelligt fra, hvad jeg har gjort før. Derfor har jeg heller ikke nogen fornemmelse for, hvor jeg står lige nu. I øjeblikket er det lidt sådan, at hvis jeg bliver sat til at lave et program, så kan jeg måske slet ikke få det til at fungere lige nu. Men ti minutter senere kan det være en helt anden historie. Så svaret på, hvor jeg står lige nu, svæver lidt i vinden”, siger Fie, der satte mesterskabsrekorden tilbage i 2016 med 6:35:3 min.

Mens Nick H.Larsen, der fik en femteplads ved indendørs EM sidste weekend også kan opleves i Gladsaxe, så bliver et dagens højdepunkter naturligvis at se Sverri Nielsen i aktion. Sverri forbedrede sidste år den danske rekord i den åbne klasse, så den nu lyder på 5:47:2 min, men i træning forbedrede han i slutningen af sidste år sin bedste tid til at være 5:45:4 min, så måske der er en ny rekord under opsamling i Gladsaxe. ”Jeg føler mig i fin form, men om jeg kan sætte rekord er afhængigt af, hvordan jeg føler mig på dagen. Føler jeg mig godt tilpas, går jeg naturligvis efter den”, siger Sverri Nielsen.