wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
32 roere og 11 både skal i år forsvare de danske farver ved U23 VM, som starter i dag onsdag

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Tæt på 900 roere, fordelt på 55 nationer er i disse dage i Polen, nærmere bestemt Poznan, hvor dette års U23 Verdensmesterskaber afholdes og med de mange deltagere, er mesterskaberne igen i år lidt større end sidst.

Den danske deltagelse, er også forhøjet med en enkelt båd i forhold til sidste års mesterskaber, og Danmark er i år repræsenteret i BLW2x, BLW4x, BLM1x, BLM4x, BW1x, BW2x, BW4-, BM1x, BM4-, BM4+ og BM4x.

Den danske landsholdstrup ankom til Poznan, mandag, og er kommet godt på plads. Der er efterhånden faldet ro på gruppen, og i dag skal de første danske både på vandet i indledende løb. Roerne skal ro på Malta-banen, som er centralt placeret i byen, og er en af de bedre med god plads.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene har nok at se til, med de mange danske roere der er med, og beretter om en gruppe som virker klar til den opgave de står overfor:

”Vi er afsted med et stort hold i Poznan, og generelt synes jeg vi har et par både med høj fart, og et stort felt af både, som forhåbentlig kan ro med – derfor kan vi formentlig også være med til at konkurrere om semifinalepladser i de fleste bådtyper. Da U23 VM er årets højdepunkt, og gruppen ikke har haft så mange konkurrencer i foråret, så er det godt at mærke roerne er ved at være klar.”

Vejrmæssigt ser det ud som om, at roerne i Poznan får en let vind, og et sted mellem 24 og 26 grader at ro under. I dag skal de første seks både på vandet og ro indledende, og det drejer sig om følgende både:

 

BM4+ ror 15.05

 

BLM4x ror kl. 16.00

 

BLM1x ror 15.30

 

BM1x ror 16.15

 

BLW4x ror 15.45

 

BM4- ror 17.20

 

De resterende mandskaber skal ro indledende torsdag, og tiderne for deres løb er:

 

BW2x ror 09.40

 

BLW2x ror 11.05

 

BW1x ror 10.25

 

BM4x ror 11.55

 

BW4- ror 10.45

 

Alle løb kan følges via livetracker på worldrowing.com, og på World Rowing Under 23 Facebook-siden er det muligt at se livestreaming fra løbene.

Hvis du er nysgerrig på at se hvilke mandskaber, som sidder på de forskellige både, kan du finde udtagelserne til mesterskaberne via link i højre side.