wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag d. 25. november 2017 afholdt Næstved Roklub Sjællandsmesterskaberne i indendørs roning, som var velbesøgt af de danske roere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Igen i år bød Næstved Roklub velkommen til Sjællandske Mesterskaber i indendørs roning, og en hel del danske klubber havde taget turen til Kildemarksskolen i Næstved for at deltage. Blandt de deltagende klubber, var blandt andre Dragør, Bagsværd og Silkeborg roklubber.

Med over 200 tilmeldinger, og løb for et bredt spænd af aldersklasser, var der lørdag lagt op til en rigtig god dag i Næstved. Inde i idrætshallen på Kildemarksskolen i Næstved var der stillet borde og stole op, som de mange tilskuere kunne benytte, når der ikke lige var en rokammerater i ergometret at heppe på.

Dagen startede med 6000m hvor ni seje mænd, hvoraf seks af dem stillede op i juniorklassen, gennemførte den lange distance. Efterfølgende blev der taget hul på juniorløbene, hvor dagens yngste stjerner gav den gas i hhv. 2 minutter, 3 minutter og 4 minutter i maskinerne.

Efterfølgende stod den på 2000m i mange aldersklasser, hvor der blev roet hurtigt og sat mange personlige rekorder.

Roerne var 100% koncentrerede, specielt mens de ventede på at starten gik.

Til juniorstafetten, var der tilmeldt i alt ti hold. Dermed var der 40 juniorroere, som stod klar på banen til at give den max gas i ergometret på 2000m distancen med skift for hver 500m. Og det tog da også banedommeren et øjeblik, at få ro på de mange spændte juniorroere, og tilskuerne som stod klar til at heppe. Under hele stafetten kunne holdånden mærkes langt ud på tilskuerrækkerne, og de mange juniorere var gode til at bakke hinanden op.

Dagens sidste løb, var 2000m stafet for klubhold, her kunne Sorø Roklub stille sig øverst på sejrsskamlen, mens Roforeningen KVIK indtog anden pladsen og Københavns Roklub tog tredje pladsen.

Bagsværd Roklub vandt juniorstafetten, mens Næstved Roklub tog anden pladsen og Sorø Roklub kunne indtage tredje pladsen.

Og heppet blev der.

Der var ingen tvivl om, at roerne i ergometrene ikke var taget alene afsted, for under alle løb blev der heppet og klappet på livet løs fra tilskuerne og rokammerater. Til de løb med flest deltagere var der god trængsel omkring ergometrene, og opbakningen fra publikum var ikke til at tage fejl af.

Værtsklubben Næstved Roklub, har efterhånden et par Sjællandske Mesterskaber i bagagen og igen i år leverede klubben et flot set-up. Der var naturligvis også sørget for gaver til vinderne, samt til 2. og 3. pladsen. Også den tekniske afvikling var der styr på, og opmærksomme roere og trænere resulterede i, at flere løb blev startet før det fastsatte tidspunkt, da alle var klar.

Tilskuerne var gode til at bakke roerne op, og alle blev klappet vel over målstregen i de forskellige løb.