wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den officielle standerhejsning i Dansk Forening for Rosport blev i år afholdt i samarbejde med DSR, der selv kunne fejre 150 års jubilæum. Her er hvordan det gik for sig:

Lørdag den 25. marts 2017 kunne Danske Studenters Roklub byde velkommen til Dansk Forening for Rosports officielle standerhejsning. Begivenheden markerer traditionen tro, at udendørssæsonen er startet, og den blå himmel medgav, at det nu var blevet tid til at komme på vandet.

Af Gustav Højmark-Jensen.

Det store antal fremmødte kunne måske vidne om, at den officielle standerhejsning i DFfR ikke var det eneste, der blev fejret i weekenden. Danske Studenters Roklub kunne nemlig, sideløbende med den officielle standerhejsning, fejrer deres imponerende 150 års jubilæum, hvilket kunne være endnu en grund til det spektakulære vejr.

Programmet var spækket med både stander-taler, dåb af både, fornemt besøg og selvfølgelig en tur på vandet:

Standerhejsningen blev skudt i gang med “Roerhymnen”, dirigeret af Jørgen Kampp, hvorefter at Kasper Haagensen, formand i DSR, kunne tage over og holde sin standerhejsningstale efter at have budt særlige gæster som Eskild Ebbesen, Lærke Rasmussen, Carl Christian Ebbesen, Lone Hansen, Leif Mikkelsen og til sidst Henning Bay velkommen.

Selvom ordene er blevet ytret mere end 150 gange i DSR’s historie, så var det ikke mindre forløsende da Kasper Haagensen endelige kunne sige: “Hejs standeren” – nu er udendørssæsonen i gang, og det kunne mærkes på alle de fremmødte, imens der blev sunget “Der er ingenting, der maner”.

Efter sangen og hejsningen af standeren fik formanden for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay, ordet, og han benyttede den unikke lejlighed til at cementere det gode forhold og det gavnlige samarbejde mellem DFfR og DSR:

“Danske Studenters Roklub er en mastodont i dansk roning. Når det går godt for Danske Studenters Roklub er der også fremgang for Dansk Forening for Rosport. Med forhåbninger om et fortsat stærkt samarbejde ønskes Danske Studenters Roklub et hjerteligt og varmt tillykke med jubilæet, og alle ønskes en fremragende rosæson. Tak”, lød det fra DFfR’s formand efter weekendens standerhejsning.


Formand Henning Bay kunne også medgive, at det fantastiske vejr spillede en stor rolle under lørdagens standerhejsning:

“Vejret var helt fantastisk! Man kan holde standerhejsninger i alt slags vejr: regn, slud og sne, men den strålende solskin og den blå himmel gjorde bestemt et indtryk. Og når det så bliver kombineret med, at der er noget så flot og stort som et 150 års jubilæum at fejre, så bliver det endnu mere fantastisk!”

Nogle vil måske spørge, hvorfor DSR valgte af danne rammerne for DFfR’s officielle standerhejsning, når nu klubben selv kunne fejre 150 års jubilæum, men som Kasper Haagensen siger, så gælder det om at gøre så meget ud af sådan en begivenhed som muligt:

“Man skal huske at fejre sig selv når man kan, og gøre så meget opmærksom på rosporten som man kan, og så få medlemmerne med som muligt. Det er derfor vi har søgt om, at få lov til at afholde den officielle standerhejsning i år. Vi ville gerne gøre noget ekstra ud af det, så vi får så mindeværdigt et jubilæum og standerhejsning som muligt. Det er jo ikke hver dag man kan fejre 150 år”, griner Kasper Haagensen.

Sammen med fem andre fra det lille team i jubilæumskomiteen har han stået for alt det praktiske i forbindelse med både standerhejsning og jubilæummet. Og man må sige, at der i den grad var gjort noget ud af fejringen.

Eskild Ebbesens buste var endda blevet specialfragtet fra dens normale plads i Team Danmarks Hall Of Fame hen til DSR’s klubhus, hvor den stod til frit skue for de mange fremmødte.

DSR havde også arrangeret en båddåb af intet mindre end ni både med navnene: Eskild, Orion, Rio, Hippolyte, Alfa, Como, Iota, Psi og Luzern, alle med hver deres fremtrædende person til at døbe dem.