wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mens det meste af landsholdet i denne tid forbereder sig på den kommende sæson i ergometer, på motionscykel eller i vægttræningslokalet, så tog syv af Danmarks stærkeste tunge piger til Malaga i den forgangne uge for at cykle bjergene tynde.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Allerede sidste år havde Fie Udby Erichsen (KVIK), Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johansen (DSR) taget afstikkeren til Spanien for at få et kærkomment afbræk fra den normale træningsrutine og den danske vinter. Eftersom pigerne var meget begejstrede for opholdet under sydens sol, besluttede man, at gentage succesen, denne gang med selskab af yderligere tre piger fra Danmarks Rocenter, Trine Dahl Pedersen (Holstebro), Tanja Spring Ehlers (KVIK) og Anne Larsen (Odense), samt Cecillie Brünnich fra Københavns Roklub og landstræner Mads Haubro.

God investering
Alle deltagere betalte selv for deres 7-dages ophold i Malaga, hvor man var indlogeret på Airbnb og selv lavede mad. Og det var en rigtig god investering ifølge Mads Haubro. ”Det er en rigtig god måde, at komme væk fra den grå hverdag på og alligevel få gode træningsminutter i benene. Samtidig er det godt at have gruppen i et andet miljø og være udsat for en anden træningsform, så de lærer hinanden at kende under andre forhold” siger Mads Haubro.

De fleste mennesker forbinder normalt den andalusiske havneby med turistparadis, palmer, sandstrande og Thomas Helmigs ørehænger. Men der var bestemt ikke meget ferie over opholdet i Spanien, hvor pigerne hver dag cyklede mellem tre og seks timer i bjergene omkring Malaga. ”Den længste dag kørte de 120 km og 2000 højdemeter. Vi tog afsted fra kl. 9.00 om morgenen og var hjemme igen omkring kl. 17.00. Dette inkluderede selvfølgelig flere pauser undervejs, til mellemmåltider og en enkelt kop kaffe”, siger Mads Haubro, der gerne vil have lagt en lignende tur ind i programmet til næste år. ”I løbet af de næste uger er det hensigten at vurdere effekten af lejren, for at kunne optimere programmet yderligere med henblik på en lignende lejr næste vinter. Allerede nu kan jeg se, at der er ting der skal justeres for at få et endnu bedre udbytte af en sådan lejr”.

”Turen passede rigtig godt ind i programmet lige nu, efter testugen, hvor de alternativt skulle sidde hjemme i ergometer og lave vægttræning. Det er en god måde at få lavet alternativ træning og få skabt en god aerob base for det vi skal lave til sommer. Fysiologisk er det perfekt, at man kan træne godt i en kortere periode med en alternativ træningsmetode. Samtidig er der bestemt også en rigtig god mental effekt i, at man kan slippe væk fra kulden og mørket og få fornyet energi”, slutter Mads Haubro.