wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sportchef Finn Trærup-Hansen erklærer sig sammen med trænerne tilfredse med indsatsen ved World Cup i Luzern

Af Presseansvarlig Svend Bertil Frandsen

Hele den samlede verdenselite har altid tradition for at samles i Luzern. Og 2018 udgaven var ingen undtagelsen for Luzern var i den forgangne weekend mødested for alt, hvad der kunne kravle og gå af World Cup vindere, europamestre, verdensmestre og ikke mindst tidligere OL-vindere.

Det var i dette scenarie, at Danmark med en generelt meget ung trup skulle forsøge, at gøre sig gældende, og skal man vurdere over den brede kam, lykkedes det ganske godt ifølge sportschef Finn Trærup-Hansen.

Indsats giver grund til optimisme
I alt tegnede Danmark sig for fire medaljer i LM2x, W4-, LW4x og ikke mindst LM4x, og det var derfor en overordnet tilfreds sportschef og trænerstab, der kunne status over indsatsen i Luzern.

”Vi fik målt os med mandskaber, vi gerne vil sammenlignes med, og klarede os fornuftigt. Samlet set blev det til fire podium placeringer, og alle med mindst et løb, hvor tingene fungerede rigtig godt.

Naturligvis var der også løb, hvor det ikke fungerede, men roerne fik vist, at de kunne lære af dem og komme igen.

Når vi tager i betragtning, at nogle mandskabers samarbejde er ganske nyt, så giver indsatsen forventninger om, at vi med flere ugers træning i bagagen kan hæve niveauet en del mere. Derfor tager vi hjem med en god portion optimisme og værdifulde erfaringer”, siger sportschef Finn Trærup-Hansen.

13.august drager landsholdet til træningslejren i Völkermarkt i Østrig, hvorefter de sætter kurs mod Plovdiv i Bulgarien den 5.september. VM i Bulgarien finder sted fra den 9-16 september.