wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sportschef Lars Christensen sætter det sidste punktum efter tre begivenhedsmættede dage ved World Cup i Luzern

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

World Cup afslutningen i Luzern har gennem tiderne ofte været et pejlepunkt for tingenes tilstand og dannet baggrund for udtagelserne til VM. Og med lidt over to måneder tilbage før landsholdsroerne skal toppe formen ved VM i USA, så gør Sportschef Lars Christensen status over præstationerne i Luzern og kigger fremefter.

”Når vi kigger ud over det brede felt, så var det en god regatta. Der har været masser af gode ting, men der også været ting, der gav os stof til eftertanke, og understreget, at der er nogle ting, som vi skal hjem og arbejde med”, siger Lars Christensen.

Om Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR)/Christina Juhl Johansen (DSR), der opnåede bronze i blot deres anden internationale regatta i W2-:
”Det positive indslag i Luzern var helt sikkert Christina og Lærke. De viser, at de har det høje niveau, som vi hele tiden havde håbet på. Det er fantastisk, at Christina er faldet så hurtigt til og kan begå sig på denne her scene. Og vi ser meget frem til det videre forløb.”

Om Sverri S. Nielsen (DSR), der i Luzern opnåede sin første A-finale i World Cup:
”Sverri i sin første World Cup finale var en helt speciel præstation. Han har været undervejs et stykke tid og har ligger lige uden for finalerne, men jeg synes, at han gjorde en god figur i Schweiz. Han blev lidt for modig i finalen og det kom han til at betale for, men han leverede en flot præstation”.

Om Joachim Sutton (Roskilde), Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (Odense) og Steffen Bonde (Odder), der fik deres internationale debut i M4- i Luzern:

”Det er ikke mange uger, de har haft sammen og det er et helt nyt projekt, der er startet op. Men jeg synes der er potentiale til, at vi kan lave noget, der kommer til at gå rigtig stærkt. Man kan godt se, hvor svaghederne ligger henne, og det er i yderenderne af deres præstationer, altså i starten og i slutningen af et løb. Men de viser, at de har en høj topfart i midten af banen. Og med nogle tekniske justeringer og noget mere samroning, der mener vi, at vi kan hente noget mere. Og så bliver det spændende om vi hen ad mod VM vil kunne blande os i spillet om en finaleplads.”

Om Mathias Larsen (Bagsværd)/Emil Espensen (DSR), der sluttede på en samlet 10.plads i LM2x i deres anden international regatta:

”Mathias og Emil gjorde det godt, men det er en sindssyg hård klasse, og den er ikke blevet mindre hård efter at letvægtsfireren røg ud af programmet. De fik vist et godt niveau selv om vi godt kunne have håbet på et par placeringer bedre. Men de er på vej og vi skal huske på, at vi er i det første år af den olympiske periode.”

Om Aja Runge Holmegaard, Roskilde (vandt B-finalen) og Juliane Elander Rasmussen, Odder (sluttede på en samlet 11.plads)

”På let-dame sculler-gruppen blev vi ramt af, at Mathilde (Persson, red.) er skadet derhjemme (Mathilde Persson er i behandling for en rygskade). Men baseret på de præstationer, som vi så hernede, så er der noget, vi kan sætte sammen og som vil give god fart. Det var sørgeligt at se, at der kun var ni letvægstdamedobbeltscullere til start hernede, vi havde håbet på mere, men der er nogle piger med et meget højt niveau, og dem skal vi sørge for, at få det bedst mulige ud af. ”

Om Fie Udby Erichsen (KVIK), der sluttede på en samlet 10.plads i W1x.

”I perioder hernede viste Fie meget højt niveau, desværre var det ikke stabilt over hele banen ligesom vi så det i B-finalen. Fie blev ramt rigtig meget af varmen, men søndag kunne varmen ikke være en undskyldning for vandet var flot og temperaturen var ti grader lavere. Hun får vist fart på nogle gode tidspunkter på banen, desværre holder det bare ikke helt til mål, og det er noget af det, der skal arbejdes med. ”

Om Mette Dyrlund (DSR), der sluttede som nr. 19 i W1x og Frank Steffensen (DSR), som fik en samlet plads om nr. 17 i M1x.
De viste begge, at de kan få rigtig høj fart i båden, men desværre havde de begge deres dårligste løb i kvartfinalen, som betød, at de ikke kom videre, men der er bestemt potentiale til mere.