wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Med mindre end 24 timer til VM i roning starter i Linz i Østrig, så er det danske landshold ved at lægge absolut sidste hånd på forberedelserne op til VM, som er sæsonens absolutte højdepunkt.

I år er VM ekstra vigtigt for i tillæg til kampen om guld, sølv og bronze, står der også kvalifikationspladser til OL på spil.

521 mandskaber fordelt på 1171 atleter fra 80 nationer har meldt deres ankomst i Linz, som dermed bliver det største nogensinde. Danmark stiller til start ved VM med ti både, hvoraf Sverri S. Nielsen i herrernes singlesculler samt damefireren (Lærke Berg Rasmussen, Christina Juhl Johansen, Ida Gørtz Jakobsen og Frida Sanggaard Nielsen), som for første gang er på det olympiske program, formentlig har størst chancer for at tage medalje.

Nye navne vælter frem på landshold
Sportschef Finn Trærup-Hansen understreger, at de sportsglade danskere skal vænne sig til at heppe på en række nye navne i dansk roning.

”Guldfirerens tid er forbi, men vi har mange andre navne, som potentielt kan tage medalje og også kvalificere sig til OL. Sverri Nielsen er en af de roere, som vi har store forventninger til og Lærke Berg Rasmussen har allerede vist vejen ved at vinde medaljer ved VM og OL”, siger Finn Trærup-Hansen, der er meget forhåbningsfuld om store danske præstationer ved VM i Linz.

”De præstationer, vi har leveret i World Cuppen har givet tro på, at vi kan få et par medaljer til Danmark ved VM. Derudover, så tror vi også, at der er chancer for en A-finale – eller to i tillæg. Alle lande er selvfølgelig supergodt forberedte fordi der også står OL-kvalifikationspladser på spil. Men vi tror på at vi kan kvalificere en tre-fire både til OL, hvis alt går vel. ”

Konkurrence ekstra tæt
Som det største VM nogensinde vil konkurrencen være ekstra tæt i kamp om de eftertragtede OL-billetter. Fie Udby Erichsen har vist meget opløftende form i år kvindernes singlesculler, og trods et skadesplaget forår har en fjerdeplads ved World Cuppen i Rotterdam givet vores herrefirer med Frederic Vystavel, Frank Steffensen, Tobias Kempf, og Tøger Berg Rasmussen ekstra moral før VM.

Trine Dahl Pedersen og Nina Hollensen i toer uden går også ind til mesterskaberne med et spinkelt håb om en OL-billet efter at de roede et imponerende indledende løb med time trials i Rotterdam, mens Emil Espensen og Alexander Modest i letvægtsdobbeltsculleren kan gøre sig realistiske forhåbninger om en billet til Tokyo, hvis de kan fortsætte den stabile form, de har vist i sæsonen.

Om Bastian Secher og Joachim Sutton kan blande sig i kampen om Ol-billetter er tvivlsomt men parret har meget fin form op til VM. Samtidig har Danmark for første i 25 år en dameotter med til VM, hvilket er bevis for den store talentmasse, der findes i kvinderoningen i den åbne klasse.

Mathilde Persson skal i letvægssinglesculler i Linz bevise, at hun har fået styrket selvtilliden på træningslejren med herredobbeltfireren efter at skadesfyldt forår meldes i næsten bedre form end nogensinde.

Man kan finde kravene for at kvalificere sig til OL her: https://roning.dk/nyheder/saadan-kvalificerer-landsholdet-sig-til-ol/

Ud over at man kan følge mesterskaberne på World Rowings hjemmeside, så kan man fra torsdag 29.august følge VM på TV2 Sport og TV 2 Play.

Her er programmet:
Torsdag 29. august. Fra Kl. 10.20 (TV2 Sport)
Fredag 30.august. Fra kl. 10.45 (TV2 Sport)
Lørdag 31.august. Fra kl. 13.00 (TV2 Play)
Søndag 1.september. Fra kl. 13.00 (TV2 Sport)

Her er den danske trup ved VM:
W1x: Fie Udby Erichsen (KVIK)

W4-: Christina Juhl Johansen, (DSR), Lærke Berg Rasmussen (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd)

W2-: Trine Dahl Pedersen (Holstebro) og Nina Hollensen (Aarhus)

LW1x: Mathilde Persson (Bagsværd)

M1x: Sverri Nielsen (DSR)

M2-: Bastian Secher (Roskilde) og Joachim Sutton (Roskilde)

M4-: Frederic Vystavel (København), Frank Steffensen (DSR), Tobias Kempf (DSR) og Tøger Rasmussen (DSR)

LM2x: Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby)

W8+: Anne H. Larsen (Odense), Tanja Ehlers (KVIK), Silja Davidsen (Roskilde), Astrid Steensberg (DSR), Nikoline Laidlaw (DSR), Louise Lund Hansen (KVIK), Simone Sørensen (Roskilde), Marta Kempf (DSR) og styrmanden Astrid Bruun Fejfer (DSR)

LM4x: Frederik Taulbjerg (Holstebro), Fredrik Leicht (København), Jonas Lund (Furesø), Christian Hagemann (Lyngby)