wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk duo vinder sølv ved VM i Rotterdam trods baneomlægninger og klare banefordele til modstanderne

Jens Vilhelmsen og Emil Espensen vinder sølv i senior A-finalen ved World Rowing Championships i Rotterdam. På trods af baneomlægninger og klare banefordele til de andre hold lykkedes det Danmarks lette herre toer uden at vinde sølv ved dagens A-finaler.
VM Sølv
Den svære semifinale gjorde at Jens Vilhelmsen og Emil Espensen ikke fik en af de fordelagtige baner, men de holder hovedet koldt gennem hele heatet og kan slutte som imponerende toer ved dagens senior A-finaler. Ungdomslandstræner Niels Henrik Stene kommenterer:

“Det er så vildt flot roet det her. Det er enormt stærkt leveret af de her drenge, for de ved godt at de er oppe imod nogle af de bedste i verden. De var endda oppe og have en lille spids på franskmændene da der mangler 4-500 meter, men da de kommer i læ af tribunen så er det bare for svært at spurte fra dem. Men det er super flot at de holder en andenplads foran briterne”.

VM Sølv

Den kraftige vind har været en afgørende faktor ved dagens A-finaler, og FISA valgte endda at rokere nogle baner for at tage højde for det. Det præsenterede en ny psykologisk udfordring for roerne i følge Niels Henrik Stene:

“Der blæser en rigtig hård side modvind i dag, det er rigtig svært at ro i og så er det nogle helt andre forhold end vi har været vant til hernede. Og så har der været hele den psykologiske faktor i at FISA har valgt at omrokere banerne, netop på grund af den her sidemodvind, så der er noget om snakken og det påvirker selvfølgelig roerne”.

VM Sølv

Men på trods af udfordringer blev det stadig til et super flot resultat for Danmark ved World Rowing Championship 2016. Søndag venter juniorroernes finaler.