wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En af dansk ronings absolutte flagskibe, kvindernes toer uden styrmand med Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Christina Juhl Johanssen (DSR), der vandt bronze ved sidste års VM i Florida, har fået et frustrerende tilbageslag i bestræbelserne på at finpudse formen frem mod sæsonens forestående opgaver.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Efter tilbagekomsten fra den anden træningslejr i Portugal har Christina nemlig fået konstateret, at hun lider af lungehindebetændelse, hvilket har tvunget parret til en pause på omkring tre uger. Først torsdag i sidste uge var parret i stand til at genoptage træningen, men da Christina stadig er afkræftet efter et meget smertefuldt forløb og stadig får penicillin, doseres træningen i øjeblikket helt i forhold til, hvor meget Christina kan holde til.

Spørgsmålstegn ved Københavns Regatta og Beograd
”Christina og Lærke har ikke kunnet træne ordentligt i 20-25 dage nu på grund af sygdommen og det har selvfølgelig sat dem en del tilbage”, siger træner Mads Haubro. ”Vi har ikke taget stilling til om de stiller op ved Københavns Regatta eller World Cuppen i Beograd endnu. Det tager vi dag for dag lige i øjeblikket. Hvis de stiller op, kommer de ikke til at ro superhurtigt, men hvis vi synes det giver mening i forhold til resten af sæsonen, så stiller vi op”, siger Mads Haubro.

I dag ved man, at Christina har gået rundt med en kold lungebetændelse siden starten af året. Men eftersom hun ikke havde feber eller følte sig syg og de eneste symptomer var en smule hoste, der kom og gik, blev sygdommen ikke opdaget og behandlet i tide og fik derfor lov til at udvikle sig en lungehindebetændelse. Tre dage før afslutningen på den anden træningslejr blev Christina så ramt af voldsomme smerter og måtte omkring sygehuset i Portugal.

Indlagt akut
Men grundet de manglende sygdomssymptomer var man i Portugal og også hos Team Danmarks læge, som Christina besøgte efter hjemkomsten, ret overbeviste om, at smerterne relaterede sig til en facetledslåsning eller et træthedsbrud. Det var først en uge efter hjemkomsten, hvor Christina fik svar på en knoglescintigrafi, at man fandt ud af, at smerterne kunne skyldes en infektion. Og Christina blev derefter undersøgt og akut indlagt på Gentofte Sygehus.

I dag er Christina langsomt på vej tilbage mod sin gamle form. ”Jeg har taget penicillin i ti dage og føler en kraftig forbedring, men jeg er slet ikke på toppen endnu”, siger Christina, der har det ok om dagen, men tager smertestillende medicin for at sove. Mentalt har parret selvfølgelig også været kraftig påvirket af oplevelsen. ”Det er vildt frustrerende og jeg har en følelse af, at jeg sætter en stopper for det vi gerne vil og det er meget frustrerende ikke bare, at kunne træne som man gerne vil”, siger Christina.

Trods det pinefulde forløb priser den normalt så humørfyldte fynbo sig dog lykkelig over, at sæsonen stadig kan reddes. ”Havde det været et træthedsbrud, så havde udsigterne været meget længere. Når det nu skulle være, så er jeg lidt lettet over, at min pause ikke er relateret til, at jeg ikke kan holde til træningen, men at det er sygdom. Det er frustrerende, at vi er blevet sat tilbage, men jeg er sikker på, at vi stadig kan nå de store mål i år”, slutter Christina Juhl Johanssoen.