wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Synlighed og eksponering, nye samarbejdspartnere og endnu flere skoleelever, der prøver kræfter med roning - vi er glade for at vi er gået med i Skole OL!

Da DFfR for godt et år siden traf beslutningen om at gå med i Skole OL, var der ingen der havde drømt om hvor god en beslutning, det senere ville vise sig at være. Samarbejdet med de fire øvrige idrætter (atletik, bueskydning, svømning og e-sport) har vist sig at være en win-win situation, som giver rosporten mere opmærksomhed og større prioritering på skoleområdet, både lokalt og nationalt. At være en del af Skole OL er helt klart et kvalitetsstempel, som åbner døre og giver nye muligheder.

Vi mærker en voksende interesse blandt skoler på landsplan for at deltage i RoBattle-konkurrencen om at blive Danmarks Stærkeste Klasse. Det helt store trækplaster for både lærere og elever, er at kunne kvalificere sig til Skole OL finalen i Aarhus. Og det bliver et brag af en fest – det lover vi.

Ti roklubber har meldt sig på banen for at arrangere lokale Skole OL stævner i roning i dette skoleår. Ved disse lokalstævner får endnu flere klasser mulighed for at opleve OL stemningen, og få en smag for at konkurrere i roning. Nogle steder afvikles stævnet udelukkende af roklubben, andre steder sker det i et samarbejde mellem roklubben og atletikklubben, og flere steder er kommunen også en aktiv medspiller i at arrangere. De nye samarbejdspartnere giver roklubberne nye og spændende muligheder, for eksempel mulighed for sparring om at afvikle store arrangementer og at skabe kontakt til lokalpressen.

I Middelfart er vi snart oppe på 400 tilmeldte elever fra otte forskellige skoler til Skole OL lokalstævnet i roning d. 10. maj. Her spiller kommunekonsulenten også en stor rolle i at kommunikere ud til skolerne, og sørge for rammerne på dagen for stævnet. Vi kan virkelig mærke, hvordan det i flere kommuner giver ekstra opmærksomhed på rosporten, at vi er blevet en del af Skole OL. Sønderborg kommune har således valgt at satse på idrætterne under Skole OL, og lagt en plan for hvornår på året skolerne (og de forskellige klassetrin) skal igennem de forskellige idrætter.

Skole OL og undervisningsmaterialet Attention… GO! er yderst attraktivt for skoler og kommuner, og gør det samtidigt nemt og sjovt for roklubberne at skrive sig ind i dagsordenen for den åbne skole. En håndfuld kommuner har allerede købt et lærerkursus i ergometerroning til kommunens idrætslærere i det kommende skoleår. På den måde bliver lærerne opkvalificeret, og kan stå for undervisningen med begrænset støtte fra roklubben. Det næste bliver, at kommunerne skal til at skaffe penge til at investere i deres egen trailer med 12 romaskiner i. Med de mobile romaskiner kan selv skoler, der ligger langt fra en roklub, få roning på skoleskemaet.

Skole OL er kommet for at blive. Roning er kommet på Skole OL programmet for at blive der. Vi glæder os til at se, hvad den næste tid bringer, og er ikke et sekund i tvivl om at Skole OL er den rigtige vej frem!