wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
World Rowing Championships er ved at være slut og Danmark kan sige farvel til Rotterdam med en flot sølvmedalje i behold

Det er sidste dag ved World Rowing Championships i Rotterdam, og dagens første A-finale for de danske juniorroere starter med en flot sølvmedalje til Frida Sanggaard Nielsen og Ida Petersen i JW2-.

Af Gustav Højmark-Jensen / [email protected]

VM i Rotterdam

Et kraftigt skybrud med regn og torden gjorde at FISA måtte udskyde finalerne fra morgenstunden. Ungdomslandstræner Niels Henrik Stene forklarer:

“Fra klokken 08:00 og til cirka klokken 10:00, er der et kæmpe skybrud inden over stadion. Det gør, at alting bliver udsat og udsat i flere omgange og ingen ved helt, hvad der er planen og vi venter alle sammen på meldinger fra FISA. 09:30 får vi så bekræftet, at der er start en time senere.

VM i Rotterdam
På trods af fint vejr efter skybruddet blev det ikke til medaljer for nogle af de andre juniorbåde, men de viser stadig masser af talent i Rotterdam:

Emil Jacob Lenzig havde satset alt i semifinalen og havde forståeligt nok ikke mange kræfter tilbage ved sin A-finale i JM1x. Kombineret med det dårlige vejr endte det i en sjetteplads for Emil.

Anne Larsen og Marta Kempf lægger flot ud i JW2x og holder førstepladsen til 1000 meter mærket, men så presser USA sig på, og selvom Anna og Marta holder andenpladsen indtil 1500 meter, så kommer Italien og Grækenland bagfra og har desværre flere kræfter tilbage end de danske piger. Anne og Marta slutter på en femteplads efter en flot finale med masser af potentiale:

“Man kan godt forstå at Anne og Marta er skuffede, og det har de også lov til at være. De blev nummer ét ved EM i Trakai og havde selvfølgelig regnet med mere” siger ungdomslandstræner Niels Henrik Stene.

Drengene i JM4x får desværre tidligt problemer og Niels Frederiksen, Oscar Mazza, Mikkel Knudsen og Emil Eigenbrod i JM4x må fokusere på at gennemføre løbet og slutter som sekser.

Ifølge ungdomslandstræner Niels Henrik Stene har alle juniorerne fået vigtige erfaringer med fra dette års VM, uanset deres placeringer:

“Jeg håber, at de tager en masse erfaringer med hjem, omkring hvor svært og krævende det kan være at ro sådan mesterskab, der strækker sig over så lang tid. Hvor vigtigt det er, at man holder sig skarp, og at der ikke går for meget “lejrkuller” i det. Man skal virkelig være klar til hvert enkelt løb, hvad end det er en A-finale eller en C-finale, og man skal levere sit højeste niveau, hver gang, hvis man vil til tops. Men man skal også gå ydmygt til værks, og virkelig udnytte de træningsforberedelser man har haft. Og så håber jeg at de har fået en masse motivation og en masse gejst med herfra. Når man er juniorroer, så er man kun i sin spæde begyndelse, og jeg håber, at de har lyst til at blive og kæmpe videre, for de har virkelig et godt udgangspunkt, og rigtig meget potentiale, alle sammen.
VM i Rotterdam

Nu venter der juniorroerne en lang hjemtur i bus, hvor der helt sikkert er god stemning.

Niels Henrik Stene kigger tilbage på World Rowing Championship i Rotterdam med indfriede forhåbninger:

“Jeg havde på forhånd en forhåbning om, at vi ville være med i mellem syv og otte finalepladser, og vi er med i otte, og det er helt vildt flot. Vi har finalepladser i alle tre alderskategorier. Det var lidt mere forventeligt i seniorgruppen, men seks finalepladser i ungdomsgrupperne, det er bare super flot. Det giver grobund for meget mere de kommende år. At vi så også har to sølvmedaljer med hjem, det gør det hele endnu sjovere. Det har været super fedt”.