wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Stor, dansk deltagelse ved årets Coastal VM i Italien

Primærfoto: World Rowing / Ben Rodford 

Danmark er stærkt repræsenteret med seks både ved årets Coastal VM, der afholdes den 6.-8. oktober i den syditalienske by Barletta, som ligger på fastlandets østkyst ud til Adriaterhavet.

Når Coastal VM 2023 skydes i gang, så er der igen i år en god håndfuld danske navne på startlisten. Det er de to klubber DSR og Roforeningen KVIK, der ligger i Svanemøllehavnen i København, som er klar til at give de andre deltagende lande, kamp til stregen. 

Danske Studenters Roklub stiller til start med fem både:

CM2x med Peter Maack Groes og Castor Valbum Badstue Rasmussen, en duo der vandt bronze ved DM i år.

CW4x+ med et stærkt hold bestående af Tuuli Marikki Kasso, Natasha Stausholm Frandsen, Elisabeth Kaalund Keller og Samantha Robbins, og Tjalling Gijsbert Tjalsma.

CW1x med Natasha Stausholm Frandsen, der også sidder på fireren og ved årets DM vandt sølv i bådtypen.

CW2x med Elisabeth Kaalund Keller og Samantha Robbins. De to er for kort tid siden kommet hjem fra Coastal EM i Frankrig med en 7.plads og ved årets DM vandt de to en sikker sølvmedalje, så vi kan forvente en skarp præstation fra de to rutinerede coastalroere.

Roforeningen KVIK stiller også til start ved mesterskaberne og også her stilles der til start i mix-klassen.

CMix2x med DM-sølvvinderne Torill Lindebjerg og Peter Weile. Parret deltog også ved Coastal VM i 2019, hvor det blev til en 1. plads i B-finalen. Niveauet ved VM er givetvis blevet højere siden, men håbet om en A-finale lever.

Torill og Peter (t.v.) var på podiet ved årets Coastal DM, der blev afholdt i Aalborg. Derudover er Peter en aktiv del af DFfRs coastaludvalg.

Du kan følge mesterskaberne hos World Rowing og her på roning.dk, kan du få opdateringer fra roerne der er i aktion i Italien.

Mesterskaberne er opbygget således, at der fredag er indledende løb for CM2x, CW4x+ og CW1x, lørdag skal CMix2x bådende ro indledende. Der afvikles B-finaler både lørdag og søndag, mens alle A-finaler ligger søndag.