wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu skal vi igen kåre en ung kaproer, som har gjort en ekstraordinær indsats

Snart ved vi hvem der skal være en del af det fællesskab som August Wisholm (Hadsund), Rasmus Lind (Sorø), Maria Johansen (Ringsted) og Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) allerede er en del af.

Blandt et hav af gode, lange og velskrevne indstillinger, er der nu fundet tre endeligt nominerede til titlen Årets Unge Kaproer 2022. Det er en nedsat komité, der finder de tre endeligt nominerede, og udpeger den endelige vinder. Vinderen afsløres først til Award Night 2022, som i år afvikles med Holstebro Roklub som vært.
Med titlen Årets Unge Kaproer følger der en specialdesignet nål, som overrækkes af DFfRs protektor H.K.H Prinsesse Benedikte, der naturligt vil være tilstede på selve aftenen.

De tre nominerede kaproere, har hver især udmærket sig i løbet af sæsonen 2022.

Den første nominerede er Christine Cardel, 21 år, fra Danske Studenters Roklub

“Man kan vel sige, at Christine har udviklet sig på flere niveauer og har rykket sig for hvert klubskift. Jeg tror hun banker kraftigt på DRCs dør og det bliver spændende at følge Christine og Otteren i 2023.”

I sæsonen 2022 har Christine Cardel udmærket sig positivt ved flere lejligheder, hun har været en del af DRC’s dameotterprojekt, og sat på båden da den vandt den historiske sølvmedalje ved World Cup 2 i Poznan. Ved U23 VM 2022 roede hun BW2- med Mathilde Kiilgaard og deres femteplads blev det bedste, danske U23-resultat ved mesterskaberne. Og kort efter var hun igen på DRC’s dameotter, denne gang ved EM i München. Christine er dygtig til at inkludere roningen i hendes liv og har særligt i 2022 vist et flot niveau på vandet.

Christine (tv.) og Mathilde ved U23 VM i Varese tidligere på året. Foto: Dorthe Jensen.

Den anden nominerede er Oliver Bach, 17 år, fra Randers Roklub

“Udover dette er Oliver en rigtig rar dreng, der er meget vellidt blandt alle andre unge roere i hele landet, som gerne hjælper sine kammerater og som sætter sig grundigt ind i alt. Ikke mange unge er som ham og han er et stort forbillede for andre unge.”

Oliver Bach har i år repræsenteret Danmark på Ungdomslandsholdene ved Junior Nordiske Mesterskaber i Finland og ved Baltic Cup i Aarhus. Men det har taget mange dedikerede og målrettede træningstimer for ham, at blive udtaget. Siden han var 13 år har Oliver trænet intenst, ihærdigt og vedholdent. I 2022 har han selv taget initiativ til at træne med andre, og på hold for at kunne dygtiggøre sig endnu mere.

Ved Baltic Cup i Aarhus roede Oliver (1) JM2x med Tobias fra Odense.

Den tredje nominerede er Elias Ellehammer, 19 år, fra Bagsværd Roklub

“Hvis der er en der fortjener at blive årets unge roer så er det uden tvivl Elias. Han har gået fra aldrig at have roet med en åre, til at vinde sølv til VM. Elias er en verdensklasse holdkammerat, han er undværlig.

På JM4- der vandt sølv ved U19 VM i sommers, sidder tre Holstebro roere, som har kendt hinanden det meste af livet, og Bagsværd-roeren Elias. At sætte sig på en båd med tre holdkammerater som man ikke kender er en svær disciplin, men den har han mestret som den sidste brik der fik puslespillet til at gå op. 2020 var det første år han roede med en åre, men på kort tid har han udviklet sig, sammen med de tre andre på JM4- (Christian Søndergaard, Simon Mikkelsen og Tobias Kramer Bosnes) og været med til at få samarbejdet til at gå op i en højere enhed.

JM4- på podiet ved U19 VM 2022. Fra venstre står drengene: Simon, Christian, Elias og Tobias. Foto: Dorthe Jensen