wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden har vi ikke kun skiftet til sommertid, i mange danske roklubber er udendørssæsonen nu også officielt i gang

Selvom forårssolen og det lune forårsvejr lader vente på sig, kunne mange danske roklubber i weekenden hejse standeren og markere at sæsonen 2023 nu officielt er i gang.

Hobro Ro- og Kajakklub stod for den officielle standerhejsning 2023 for Dansk Forening for Rosport, og derfor var der lørdag formiddag dejlig livligt fra morgenstuden både i klubhuset og på bådpladsen, hvor de sidste forberedelser blev klaret, inden klubbens formand Klaus Bjerre kunne sætte standeren op og erklære rosæsonen 2023 for startet.

Det var gang nr. 100 at klubben i bunden af Mariager Fjord kunne hejse standeren og klubben kunne også døbe en helt ny 4-åres inrigger doneret af Sparekassen Danmark.

Den nye inrigger i Hobro blev døb Siva, som også klubbens allerførste robåd for 100 år siden hed.

Standerhejsning rundt omkring i Danmark

Det var ikke kun Hobro Ro- og Kajakklub der i weekenden kunne hejse standeren og melde alt klar til sæsonen 2023, også mange andre danske roklubber har i weekenden hejst standeren og døbt nye både.

Herunder får du et billedegalleri med billeder fra standerhejsning i de danske roklubber rundt om i landet. Der er fotos fra Aabenraa Ro- og Kajakklub i Sønderjylland til Aarhus Studenter Roklub og Grenaa Roklub i Østjylland til Holstebro Roklub i den nordlige del af Vestjylland til Nykøbing Mors Roklub i Nordjylland. Også i Nykøbing Falster Roklub er standeren blevet hejst i weekenden og på Fyn i Kerteminde Roklub samt i klubben ved den midtsjællandske sø i Sorø og i den østlige del af Danmark har både Københavns Roklub og Roklubben Øresund også bidraget med billeder.

I Københavns Roklub har weekenden også budt på standerhejsning og klubben har i år kunnet døbe to nye dobbeltscullere.

Foto fra Louise Gjelstrup

Aabenraa Ro- og Kajakklub tog også hul på sæsonen i lørdags med standerhejsning og båddåb af bl.a. deres nye Njord Coastal dobbeltsculler i klubben.

Fotos fra Lone Bang Heinsen

I Roklubben Øresund har de i weekenden også holdt standerhejsning, og med det har klubben også kunnet fejre to to jubilarer, hhv. Allan Elgaard med 40 år og Preben Henningsen 60 år, som også fik lov at hejse standeren til tops.

Fotos fra Hanne Vinther

I Holstebro Roklub var mange af klubbens medlemmer også mødt op for at markere starten på en ny sæson med standerhejsning.

Foto fra Søren Fredslund Clausen

I Kerteminde Roklub har standerhejsningen været en festlig dag skriver Pernille Gram fra klubben:

“Vi har haft en fantastisk standerhejsning i Kerteminde roklub, med prisuddeling for flest roet inde kilometer, døbt en ny C2 båd, hyldet et æresmedlem for sin indsats i klubben og for rosporten. Dagen sluttede traditionen tro med pølser og punch. Godt at se standeren til tops igen. Vi ønsker alle en fantastisk udesæson.”

Der er også Pernille Gram der har indsendt de flotte billeder.

I Aarhus Studenter Roklub har weekenden også budt på både standerhejsning og fejring af 50 års jubilarer i klubben.

I Sorø Roklub har medlemmerne også været samlet på bådpladsen i weekenden for at markere sæsonstart og hejse standeren til tops.

I Nykøbing Mors Roklub har der også været standerhejsning i klubben i weekenden.

Fotos fra Bente Kristensen

I Grenaa Roklub markerede de også sæsonstart i weekenden.

Fotos fra Jan Kofoed

Og i Nykøbing Falster Roklub er standeren også kommet op i weekenden

Foto fra Birgitte Christensen