wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der er fuldt fokus på opgaven blandt landsholdsroerne

Siden efteråret 2023 har de danske landsholdsroere knoklet benhårdt. Et fokusområde har været at roerne i både herre- og damegruppen har fundet endnu tættere sammen for at træne intenst med og mod hinanden. Og der er blevet gået til den.

For Frederic Vystavel, der sidder på den danske herretoer, har det været en god måde at få trænet på, i et stærkere fællesskab blandt roerne:

”Det var en meget fin periode i efteråret hvor Jens samlede hele gruppen og vi trænede hårdt sammen. Vi racede hver tirsdag mod hinanden og siden den periode har vi kunnet bygge på den gode form med mange kilometer på vandet.”

Fire satsningsbåde tog på træningslejr i december med hjælp fra Salling Fondene, hvor Frederic Vystavel og Joachim Sutton kunne tage en uge ekstra i varmen med hjælp fra de midler Team Danmark tildelte roning, efter det økonomiske løft på finansloven. Når næste træningslejr er gennemført, venter World Cup 1 som optaktskonkurrence til kval-regattaen i Maj, og her skal der testes fart, fortæller Frederic Vystavel:

”Vi havde en rigtig god december-lejr og fik roet mange kilometer på vandet. Vi har arbejdet meget med kommunikationen både på vandet og på land og det har hjulpet os meget. Til World Cup 1 vil vi lave et A-game og vi kommer til at teste vores fart bl.a. mod Briterne. Vi har i forhold til 2021 lavet flere B-programmer på vandet og har rigtig god fart lige nu.”

Sæsonen 2024 bliver for det danske landshold i roning, en hvor nærmest alt er på spil. For alle både i landsholdsregi, undtagen allerede OL-kvalificeret og udtaget Sverri Nielsen (DSR) i M1x, er jagten på en OL-kvalifikation til legene i Paris til sommer, sat ind. Derfor er der også fokus to steder i år, fortæller sportschef Thor Juul Kristensen:

”Vi har et todelt fokus i år. Sverri kører en langsigtet forberedelse frem mod OL, og vil som eneste satsningsbåd deltage ved EM i Ungarn. Resten af satsningsbådene bygger op til kval-regattaen som var det et VM. Alle holdene har lykkedes med et solidt forberedelsesarbejde gennem vinteren, formen er god og farten høj på alle projekter. Jeg oplever et afbalanceret landshold, hvor stemningen er rigtig i forhold til alvoren i den opgave vi står overfor. Når vi rammer de afgørende regattaer, er jeg sikker på vi nok skal se nogle meget hurtige danske hold.”

Mulighederne for OL-kval:

For følgende satsningsbåde gælder det, at holdene skal opnå en plads i top-2 ved World Rowing Final Olympic and Paralympic Qualification Regatta i Lucerne d. 19.-21. maj.

  • M2-, Joachim Sutton (Roskilde) & Frederic Vystavel (KR)
  • W2-, Fie Udby (KVIK) & Lærke Rasmussen (DSR)
  • W4-, Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) & Julie Poulsen (Odder)
  • M4-, Bastian Secher (Roskilde), Kaare Mortensen, Magnus Rathenborg & Magnus Valbirk (alle Holstebro)

Herudover er der hold i følgende bådtyper, som også arbejder på at blive klar til at kunne jagte en OL-kvalifikation:

W8+, afventer endelig besætning.
Her gælder samme betingelser, som beskrevet ovenfor.

LM2x, Mathias Larsen (Bagsværd) & Rasmus Lind (Sorø)

LW2x, Zoe Dickson (DSR) & Marie Mørch (Bagsværd)
Kan med top-2 placering, sikre OL-plads i Ungarn d. 25.-28. april ved World Rowing European Olympic and Paralympic Qualification Regatta. Samme betingelser gør sig gældende ved World Rowing Final Olympic and Paralympic Qualification Regatta i Lucerne d. 19.-21. maj.

PR1 W1x, Karina Lauridsen (DSR).
Har samme kvalificeringsbetingelser som LM2x & LW2x, og altså to chancer for at kvalificere sig til PL.

Årets VM

Afholdes fra 18.-24. august i St. Catharines, Canada. Mesterskaberne er én stor begivenhed med U23, U19 og Senior VM.

Fordi 2024 er et OL-år, så ser årets Senior VM anderledes ud, end vi er vant til. Her er det nemlig kun ikke-olympiske både, der kommer til start og udelukkende letvægtshold i form af LW1x, LW2-, LW4x og LM1x, LM2-, LM4x.

I DFfRs kaproningsudvalg arbejdes der på at kunne stille til start ved VM, men hvordan konstellationerne bliver, må tiden vise.