wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Holstebro Roklub har igen i år, begået en flot afviklet regatta med ungdomsroningen i fokus

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

I weekenden d. 11.-12. august løb de årlige Årgangsmesterskaber af stablen i Holstebro, og med deltagere fra både nær og fjern, blev mesterskaberne igen i år en succes.

Tilblivelsen af Årgangsmesterskaberne

Weekendens mesterskaber var nummer 40 i rækken, af de ungdomsrettede mesterskaber i Holstebro. Og historien om opstarten skal findes mange år tilbage, hvor man så på de muligheder Vandkraftsøen bød på. Det var nemlig ikke muligt at anlægge en 2000m bane.

Da søen laver et ’knæk’ omkring 1100m, var det selvsagt ikke en mulighed at lave banen længere end 1000 meter. Men det var ikke noget der stoppede de frivillige, der blev ansøgt om at lave mesterskaber over 1000m – for de yngre roere.

Det blev godkendt og siden da, har ungdomsroere i aldersklasserne fra 10år til 16år, kunnet dyste på de 1000m om hvem der skulle have titlen Årgangsmester – altså var i alt 14 årgangsmestertitler på spil i weekenden.

I år uden startanlæg

Dette års mesterskaber var dog en smule ramt af opstartsvanskeligheder, da stormen Johanne, som bekendt, ramte landet fredag, og i særdeleshed rasede i Jylland. Af ofre tog hun desværre startanlægget i Holstebro, fortæller kaproningschef Freddy Quist.

Og fredag, så det også ud som om, at det ville blive en weekend, uden roning, da vejret ikke virkede til at ville arte sig. Men metrologerne havde forudsagt anderledes – og sådan blev det. Vejrudsigten holdt, og mesterskaberne blev afviklet med løs start, da startanlægget jo lå ’krøllet sammen’ for enden af banen.

Dermed blev der både lørdag og søndag, roet en masse gode løb på søen i Holstebro, fortæller Freddy Quist:

”Det fungerede upåklageligt, og også dommerne var tilfredse med mesterskaberne. Det eneste jeg kunne ønske mig, var at se endnu flere ungdomsroere på banerne. For Årgangsmesterskaberne er i den grad tiltænkt som en fejring og hyldest til netop dem.”

Resultaterne

Værtsklubben Holstebro, tog sig af guldet og årgangsmestertitlerne i otte af de i alt 14 klasser. Men også klubber som Rødvig, Bagsværd og Stevns (og mange andre) gjorde sig gældende på banerne i weekenden, og leverede gode tider i deres løb.

Du kan hente alle resultaterne via linket i højre side.

Oprydning på tre kvarter

Når det sidste løb er overstået, og den sidste bådtrailer har forladt pladsen, rammer en hvirvelvind af frivillige kræfter Vandkraftssøen og Holstebro Roklub – oprydningen tager maksimalt en time og der er et sted mellem 30 og 40 frivillige, som giver en hånd med.

Og her er både roere og forældre rigtig gode til at hjælpe, så man slet ikke kan se der har været afholdt mesterskaber.