wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Onsdag den 15. marts markerede afslutningen for dette års virtuelle motionsturnering, og det var dermed også sidste chance for at deltage 8GP.

I takt med at den lange og seje indendørs sæson så småt lakker mod enden, og ergometermaskinen snart kan skiftes ud med vand og frisk luft, så var det i onsdags sidste chance for at deltage i det årlige Vinter Otter Grand Prix, også kaldet 8GP.

Af Gustav Højmark-Jensen.

Fra den 15. november 2016 til den 15. marts 2017 har 149 hold fra tre lande, hovedsageligt Danmark, deltaget i 8GP-turneringen, og selvom det er vidt forskelligt, hvad de enkelte klubber og hold bruger turnering til, så har fællesnævneren været, at 8GP-turneningen giver de mange hold et mål med deres træning.

Sådan forholder det sig også i Fredensborg Roklub, hvor man længe har deltaget talstærkt i 8GP-turneringen, og dette års turnering var ingen undtagelse: med intet mindre end fem tilmeldte hold, fire otter-hold og ét firer-hold har Fredensborg Roklub været den roklub med flest deltagere overhovedet. Og ser man tilbage på de foregående år, så har Fredensborg Roklub altid formået at stille med et stort antal hold i klassen 60+ Mix.

Spørger man Poul Erik Echardt, der er instruktør og træner i Fredensborg Roklub, så er det i høj grad Merete Boldts fortjeneste, at Fredensborg Roklub stiller så talstærkt op i den ældre klasse:

“Vi har en af de største ældreafdelinger i Danmark, når det kommer til roning. Jeg tager ikke fejl hvis jeg siger, at vi er godt 75 medlemmer i 60+ klassen, og når der er Vinter Otter Grand Prix, ja så er der i hvert fald 30-40 stykker der kører på og træner intensivt op til hver runde. Og det er i høj grad Merete Boldt, der har fået vores ældre hold til at deltage. Merete er en stor inspirator, fordi hun selv er så dygtig, og jeg er imponeret over, at hun gider at bruge tid på os. Hun er kommet om morgenen, og sagt “nu er der otter, skal vi ikke gøre det?” og så har vi svaret i kor: “JO!””.

Ifølge Poul Erik Echardt, der hver uge i vintersæsonen træner et 60+ morgenhold, så er deltagelsen i 8GP blevet lidt af en tradition i Fredensborg Roklub, og han bruger det selv aktivt i sin træning af de ældre roere:

“Det er blevet en tradition, at når 8gp starter, så kører vi Grand Prix-træning. Jeg målretter mit morgenhold mod Otter Grand Prix, hvilekt vil sige at vi kører med temposkift, flere pauser og kortere og mere intensive distancer. Personligt så har 8GP lært mig selv at kende, når vi kører de lange distancer, så kan jeg forudse hvad jeg vil ligge på, og dét er jeg også ved at lære ældre-roerne at kende. Jeg planlægger træningen efter 8GP for at give dem en bedre kondition, en hvad de får, hvis de bare sidder monotont og træner i en time i streg”.


Men selvom Vinter Otter Grand Prixet jo egentligt er en motionsturnering, så er det ikke ordet ‘turnering’ man lægger vægt på i Fredensborg Roklub, når det gælder de ældre roere:

“Haha nej jeg tror ikke de andre roere går så meget op i det, men det er da sjovt, at man kan gå ind og se hvor man lå i forhold til sidste år. Jeg anede fx ikke, at vores 1. hold lå tæt på 60+ mix holdet fra Aarhus Roklub. Men vi har da en del, der er meget konkurrencemindede, så de trækker da de andre med, og det er jo sjovt bare at være med”, slutter Poul Erik Echardt fra Fredensborg Roklub.
Med den historie siger vi farvel til Vinter Otter Grand Prix eller 8GP, der for mange har gjort vintertræningen lidt sjovere, og helt sikkert mere målrettet. For de nysgerrige, kan alle resultater og placeringer ses på 8gp.dk, indtil sitet lukkes for sæsonnen.