wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
World Rowing Championship 2016 afholdes fra den 21 til den 28 august i Rotterdam. Regattaen afholdes på den nye Willem-Alexander Baan og det er første gang, at både U19, U23 og Senior-mesterskaberne afholdes sammen.

Verdensmesterskaberne løber af stablen i Rotterdam den 21 august, og de danske hold og deres trænere er på plads. Det er denne regatta som ungdomslandsholdene og de ikke-olympiske seniorroere har trænet op til hele året, og det betyder at der er masser af forventninger til de danske præstationer. Ungdomslandstræner Niels Henrik Stene fortæller:

“Mine forventninger er, at vi har nogle hold i A-finalerne. Men jeg regner bestemt også med at vi har hold med i både B- og C-finaler. Vi har en del mandskaber og konstellationer som kan gøre det virkelig godt. Når det er sagt, så er der selvfølgelig også en masse læring i at være til VM når man er juniorroer. De høje målsætninger skal lige så meget ses som en motivation for holdene”.

VM i rotterdam

Foto: Niels Henrik Stene

Det er første gang, at der afvikles mesterskaber i både U19, U23 og seniorrækkerne samtidig og det har gjort det samlede antal deltagere højt. Op i mod 1600 roere forventes at deltage i regattaen over de syv dage som mesterskabet løbet over, og det kommer ifølge Niels Henrik Stene til at betyde, at der bliver en helt speciel stemning til regattaen:

“Set med U19 og U23-briller så tror jeg at det kommer til at give en vildt fed stemning og så håber jeg på, at det store antal af danskere som vi er afsted, kan bidrage til en fed holdfølelse. Jeg håber også, at alle tre grupper af roere som vi har med, kan mærke en synergieffekt i og med at vi er så mange afsted sammen.

Vm i rotterdam
Foto: Niels Henrik Stene.

World Rowing Championship 2016 afholdes på den næsten nye Willem-Alexander Baan, der blev bygget færdig i 2013. Banen har nogle særlige egenskaber i og med at den er bygget i et meget fladt vådområde, kun fem meter over havets overflade. Det flade landskab betyder, at banen nemt kan påvirkes af vind. Niels Henrik Stene uddyber:

“Banen er speciel på grund af dens placering, der gør den meget meget vindfølsom. Hvis vinden kommer lige på, så kan det betyde nogle rigtig store banefordele, og den er meget modtagelig over for både side-, mod- og medvinde. Men det er noget som alle roerne hernede ved kan være afgørende. Så det gælder om at sikre sig banefordelene, hvis de opstår. Når det så er sagt, så er det bare et enormt flot og nyt anlæg de har fået lavet. Her er alt, hvad der skal være og mere til.
VM i Rotterdam
Foto: wrch2016.com