wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Otte 7. klasser gav den gas i romaskinerne på Østerbro Stadion, ved lokalstævnet i Skole OL

I anledning af det lokalstævnet i Skole OL, der blev afholdt på Østerbro Stadion d. 3. maj, åbnede Roklubben Skjold op for romaskinerne. Klubben havde stillet et stærkt mandskab til rådighed, og otte 7. klasser fik muligheden for at teste både deres samarbejdsevne og tekniske- samt fysiske færdigheder i en 4000m stafet.

Over 1000 elever fra 6. og 7. klassetrin var tilstede på Østerbro Stadion ved, der blev indledt med en indmarch af de deltagende skoler. Marchen blev fulgt op af en tale fra H.K.H. Kronprins Frederik og antænding af den Olympiske flamme. Dermed var scenen sat, og OL-ånden var bestemt også at få øje på, under konkurrencen i roergometeret. Hjulpet på vej af gode råd fra Kronprinsen selv, gav 7. klasserne sig i kast med opvarmningen forud for de indledende heats.

Eleverne startede med indmarch og efterfølgende blev den Olympiske flamme tændt. Derefter skulle eleverne ud på en 2km løberute.

Kamp om finalerne
I det første indledende heat var det 7. D fra Sølvgade Skole, 7. A og 7. D fra Niels Steensens Gymnasium (NSG) og 7. I fra Hillerød Vest, der skulle kæmpe om en plads i A-finalen. 7. D fra NSG lagde hårdt ud, og bevarede føringen til måls efterfulgt af 7. A fra NSG, Sølvgade Skole og til sidst Hillerød Vest.

I det 2. indledende heat var det 7. I fra Nordstjerne Skole der lagde stærkest ud, og også de var i stand til at bevare deres føring til måls, efterfulgt af 7. E fra NSG, 7. C fra NSG og til sidst 7. V fra Sølvgade Skole.

Således var det 7. A og 7. D fra NSG, 7. V fra Sølvgade Skole og 7. I fra Nordstjerneskolen, der skulle kæmpe A-finalen, mens Hillerød Vest, 7. C og 7. E fra NSG og 7. D fra Sølvgade var klar til at kæmpe i B finalen.

Eleverne kæmpede bravt i maskinerne - finalepladser til Skole OL finalen i Aarhus var på spil

Mere forberedelse
Inden finalerne var der frokostpause. Eleverne var dog travlt beskæftiget af de mange aktiviteter Roklubben Skjold havde stillet til rådighed. Der blev bl.a. konkurreret i den individuelle 200 meter sprint i roergometeret. Her var der mulighed for at vinde et års gratis medlemskab til Roklubben Skjold eller en t-shirt. Hos pigerne blev det den stærke pige Kaisa, der løb med sejren og en t-shirt, mens det hos drengene var den store dreng Andrew, der løb med sejren og et medlemskab til klubben.

I pausen var der også mulighed for at prøve kræfter med ro-skydning. En kombination af roergometer og målskydning med et laser-gevær efter målskiver. Andre valgte at pudse teknikken af inden finalen, og hertil bidrog Skjold Roerne med kyndig instruktion og røverhistorier.

H.K.H Kronprins Frederik var forbi Østerbro Stadion og gav et par gode råd med på vejen til eleverne

Tæt kamp i finalerne
Om det var de kyndige instruktioner eller røverhistorierne, der gjorde udslaget er ikke til at sige, men samtlige klasser bragede afsted i finalerne. Alle formåede alle at slå deres tid fra de indledende heats.

I B-finalen stod det, efter 3000m, klart at opgøret først og fremmest var mellem Hillerød Vest og 7. D fra Sølvgade, der her lå side om side. Det var dog Hillerød Vest, der i tiden 14 minutter og 47 sekunder, tog sejren, med et kæmpe come-back fra deres indledende heat.

I A-finalen gjorde 7. I fra Nordstjerneskolen sig bemærket med et hårdt udlæg, og var dermed de første til at passere 1000 metermærket i tiden 3 minutter og 26 sekunder. Dog var klassen ikke i stand til at holde det høje tempo, og efter 3000 meter havde 7. D fra NSG bragt sig i føring. Sådan forblev det, og klassen præsterede den flotte tid 14 minutter og 2 sekunder, Vi ser frem til at se 7. D fra NSG til finalen i Århus!

Efter 7. D fra NSG kom 7. I fra Nordstjerneskolen i mål efterfulgt af 7. A fra NSG og 7. V fra Sølvgade Skolen.

Arrangementet endte på plænen, hvor vinderne fik hængt medaljer om halsen.

Tak for en fantastisk dag på Østerbro Stadion og særligt tak til folkene fra Roklubben Skjold, der styrede arrangementet på bedste vis.