wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den intense træningsform Rospinning har lige nu vind i sejlene blandt mange af landets håndboldklubber, og det kan man især mærke hos Skanderborg Roklub.

Der er en ny trend i gang i det aktive idrætsdanmark – rospinning er ved at vinde frem som et alternativ til løbetræning, når det gælder intens kredsløbstræning. Dét mærkes i Skanderborg Roklub.

Af Gustav Højmark-Jensen

For få dage siden blev bestyrelsen i Skanderborg Roklub kontaktet af Mikkel Frederiksen, Akademi- og Talent-chef i Skanderborg Håndboldklub, der gerne ville tale mere om mulighederne i rospinning, og et samarbejde på tværs af sportsgrenene. Og i og med, at indendørssæsonen i roklubberne snart er ved at være forbi, så er der plads til andre, og anderledes hold på romaskinerne.

Inspireret af samarbejdet mellem Holstebro Roklub og Team Tvis Holstebro håndboldklub, får parterne fra både Skanderborg Roklub og Skanderborg Håndboldklub hurtigt sat et møde i stand. Bestyrelsesmedlem fra Skanderborg Roklub, Birgitte Kiærskou uddyber:

“Vi har netop haft møde med Akademi- og Talent-chefen i Skanderborg Roklub, og vi har aftalt, at vi prøver at afvikle nogle prøveturer med dem i en meget nær fremtid”.

Lutter fordele ved samarbejdet
Ifølge Birgitte Kiærskou, så er der næsten kun fordele forbundet med et samarbejde, klubberne i mellem:

“Det vi ser som det helt store plus, det er at Skanderborg Håndboldklub har rigtig godt fat i pressen, og i sponsorer. Hvis vi fik et reelt og stærkt samarbejde op at køre med dem, så ville den kontakt måske smitte lidt af på os i roklubben. Håndboldklubben har bl.a. en meget besøgt hjemmeside, og hvis der stod noget om, at vi i Skanderborg Roklub tilbyder rospinning – ja så kunne det betyde, at mange flere måske ville komme forbi, og prøve det ”, og Birgitte Kiærskov uddyber, at roerne til gengæld også ville kunne få adgang til håndboldklubbens styrketræningscenter, hvis nogle af roerne ville prøve det af også.

Samarbejdet kan ifølge bestyrelsesmedlemmet falde ret naturligt, idet sæsonen for indendørsroning snart er overstået for roklubberne. På den måde villle der både være tid og plads til, at andre kan bruge roklubbens gode faciliteter.

Ikke helt vedtaget i bestyrelsen endnu
Birgitte Kiærskou og Dorte Jørgensen er de drivende kræfter bag det nye og spændende initiativ i Skanderborg Roklub. De to bestyrelsesmedlemmer har haft stor succes, med tidligere projekter, hvor det seneste med rospinning har givet intet mindre end 10 nye medlemmer i klubben indtil videre. Derfor er de to driftige bestyrelsesmedlemmer også ivrige efter at komme i gang med dette nye projekt:

“Vi vil gerne i gang med det her så hurtigt som muligt, men vi skal selvfølgelig have hele bestyrelsen med. Så selvom det er et spændende initiativ, så er tiltaget endnu ikke clearet med hele bestyrelsen endnu”, afslutter Birgitte Kiærskou.

På den baggrund kan der altså stadig gå lidt tid, inden at roerne i Skanderborg Roklub får selskab af byens professionelle håndboldhold på og omkring romaskinerne.

Hvorfor er rospinning så populært blandt håndboldhold?
Ifølge Birgitte Kiærskou, så har Aakademi- og Talent-chefen en fornemmelse af, at det ville være væsentligt sjovere for håndboldspillerne at gå til rospinning, fremfor at løbetræne. Der er også et langt større element af holdånd forbundet med rospinning, end hvis man måske er vant til at løbe for sig selv.

Det er endnu uklart, om det er håndboldklubbens U18, U16 eller Liga-holdet, der skal prøve kræfter med den anderledes form for kredsløbstræning, men ligegyldigt hvilken del af håndboldklubben, der skal træne ergometer, så har Skanderborg Roklub de rette trænere. Derudover regner Birgitte Kiærskou med, at elitesportsudøvere som håndboldspillerne fra Skanderborg ret hurtigt bliver selvkørende, og selv kan arbejde videre med programmerne.

I første omgang ville det være de to bestyrelsesmedlemmer, der skal undervise håndboldspillerne i rospinning. Totalt set råder klubben over syv instruktører, men hvis det eksempelvis bliver U16-spillerne, der skal ned og træne rospinning, så er vil det være klubbens ungdomstrænerne, der skal træne dem i starten.

 

Er du blevet nysgerrig på mulighederne for rospinning i jeres klub, kan du via linket til højre læse mere om instruktørtrænertilbudet.