wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Bastian Secher (Roskilde Roklub) er tilbage på vandet efter at han i april var udsat for en meget alvorlig traffikulykke, der i værste fald kunne have kostet ham livet.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Fredag den 3.april var Bastian på vej hjem til sine forældre i Roskilde på cykel som en del af ugens mængdetræning. På vejen hjem var der masser af medvind og han kørte omkring 40 km/t. I Taastrup overså en varevogn ham i et venstresving, og han ramte ind i varevognen med stor kraft.

Ufatteligt comeback
Resultatet var et brækket (højre) lårben, brud på seks ribben, en punkteret lunge og to brækkede underarmsknogler i venstre arm. Heldigvis var Politiet til stede i det pågældende kryds, og der blev hurtigt taget hånd om Bastian, som stadig var ved bevidsthed efter uheldet. Han blev kørt på Rigshospitalet, hvor han blev opereret med det samme, og efterfølgende tilbragte han 12 dage på hospitalet.

Siden dengang har Bastian forsøgt at ”skynde sig langsomt” med genoptræningen og bestræbt sig på ikke at blive for ivrig og gå efter for meget for hurtigt. ”I starten var jeg fuldstændig lænket til stolen, men efterhånden har jeg kunnet lægge mere og mere vægt på det ben, hvor jeg brækkede lårbenet. Alt i alt synes jeg at jeg har det godt, og kan begynde at bruge kroppen så småt. Der er lidt komplikationer med underarmen, som snart skal tjekkes, men ellers er jeg meget fortrøstningsfuld”, siger Bastian, der i dag ror omkring 40 minutter om dagen for ikke at overbelaste kroppen.

Mistede sin identitet
Den benhårde Roskilde-roer, der i dag ikke kan huske noget som helst fra ulykken, fortæller at det har været meget vanskeligt at skulle vænne sig til en hverdag, hvor han ikke længere kan træne 25 timer om ugen.

”Det har været super mærkeligt, at man ikke kan gøre det, som man plejer og kan lide. Og så er det jo noget med at finde sig selv i en rolle, som man ikke har været vant til. For hvis man identificerer sig selv som en roer, der træner rigtig meget, og man pludselig ikke længere kan det, så mister man sin identitet. Men så bliver man nødt til at fokusere på nogle andre ting”, siger Bastian Secher.

Bastian, der den 19.august havde sin første dag tilbage på vandet, er i dag meget taknemmelig for den støtte han har fået i bestræbelserne på, at vende tilbage til den sport, han brænder så meget for: ”Roning har betydet utroligt meget i forhold til at vende til livet både med støtte fra Team Danmark og Danmarks Rocenter. Og følelsen af at være tilbage i båden har været fuldstændig sindssygt fantastisk, det har været ubeskriveligt dejligt”, slutter Bastian Secher.