wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DFfR afholder kursuset Attention... GO! - for skolelærere i Århus

Når deltagerne fra lærerkurset går hjem, skal de have en fornemmelse af at roning er det fedeste i verden. Det hjælper underviser Kia Bager dem til.

I oktober afholdt DFfR et kursus i Århus for skolelærere. Kia Bager, som underviste på kurset, skulle i løbet af 6 timer klæde lærerne godt på til at gå hjem og varetage undervisningsforløbet Attention… GO!. Udover at der blev gennemgået teori omkring muskelarbejde og bevægelsesanalyse, fik deltagerne også lov til at svede i romaskinerne og prøve det hele af i praksis. ”Det var et fantastisk kursus, der helt sikkert levede op til mine forventninger” fortæller Mads Fuglsang, som til daglig er idrætslærer på Biersted Skole i Aabybro. ”Kia sørgede for en fin gennemgang af undervisningsmaterialet, som passer perfekt til udskolingen”.

skolelærere - århus - Attention... GO!

Mads er særligt begejstret for de muligheder som Attention… GO! undervisningsmaterialet giver for at arbejde med bevægelsesanalyse i 9. klasse. Efter folkeskolereformen skal eleverne til afsluttende prøve i idræt efter 9. klasse, og her er bevægelsesanalyse et af de emner, som de kan komme op i:
”Der findes ikke ret meget undervisningsmateriale til undervisning i bevægelsesanalyse, så sidste år måtte jeg selv udarbejde noget. I år kommer vi til at bruge Attention… GO! til at undervise eleverne i anatomi, fysiologi og bevægelsesanalyse – og det håber vi at kunne blive ved med at gøre flere år fremad.”

På Biersted Skole glæder de sig til at komme i gang med at undervise eleverne i roning i romaskine. Fra slutningen af november, og fire uger frem, har Biersted Skole lejet en trailer med romaskiner i af DFfR:

”Der her med sved på panden, samarbejde og konkurrence er godt for eleverne – det er motiverende for dem, og med til at sparke dem i gang. Stafet i romaskinen er rigtig sjovt for eleverne, og vi vil også gerne have vores 7. klasser til at deltage i Danmarks Stærkeste Klasse”, fortæller Mads.

Kia Bager kan kun anbefale andre skolelærere, eller folk fra roklubben som skal indgå i et skolesamarbejde, at melde sig på kurset:

”Deltagerne gik hjem med en rygsæk proppet med værktøjer, de fik styr på de tre motorer i rotaget – og vigtigst af alt, så gik de hjem med en stor lyst til og begejstring for at undervise deres elever i rotaget! De skal gerne gå fra kurset med en fornemmelse af at roning er det fedeste i verden. De her lærere kommer til at være positive ambassadører for roning og Attention… GO! undervisningsmaterialet i fremtiden – også overfor andre skoler, der endnu ikke er med på bølgen”.

ungdom-laererkursus

De næste lærerkurser afholdes i Køge mandag d. 23. januar og i Vejle torsdag d. 26. januar. Læs mere og find link til tilmelding til højre.