wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En af dansk ronings store profiler gennem tiderne, Juliane Elander Rasmussen (Odder Roklub), har valgt ikke at være en del af OL-satsningen under Danmarks Rocenter. I stedet vil hun forberede sig til sæsonens kommende opgaver og med målet om at kvalificere sig til EM og VM sammen med Christina Pultz (Odder Roklub) uden for landsholdet.

Ved selektionen i december udtog den sportslige ledelse efter de sædvanlige vurderinger Juliane Elander Rasmussen og Mathilde Stougaard Persson (Bagsværd) til kvindernes letvægts-doublesculler med Christina Pultz som reserve. Satsningen havde som mål en OL-kvalifikation ved sæsonens store højdepunkt, VM i august, hvor der bliver kæmpet om de første pladser til Tokyo i 2020.

Først meldte Christina fra, fordi det ikke gav mening for hende at holde sig i form som reserve til letvægtsdobbeltsculleren uden støtte. Juliane meddelte i starten af januar Sportschef Finn Trærup-Hansen, at hun ikke ønskede at være en del af DRCs satsning. Hun ville i stedet træne uden for DRCs og landsholdets rammer frem mod sæsonens første regattaer med Jesper Krogh som træner.

”Juliane har overfor mig udtrykt, at hun ikke kunne finde sig til rette i de vilkår Danmarks Rocenter stillede til rådighed”, siger Sportschef Finn Trærup-Hansen. ”Det førte til, at hun trak sig fra satsningen for at træne frem mod EM og VM uden for landsholdet. Vi forsøgte at finde en ordning inden for landsholdets rammer, men konklusionen blev at fortsætte med et eget forløb med henblik på at opnå en VM-udtagelse.”

Juliane og Christina deltager derfor ikke i forårets træningslejre i Portugal med landsholdet, men arrangerer selv deres træning og lejre for deres egne midler, mens Mathilde Persson fortsætter sin sæson i DRC.

Efter VM indgår alle roere i DRC-truppen igen for at den sportslige ledelse kan udtage den hurtigste båd til OL 2020.