wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter EM ramler landsholdet ind i hele verdenseliten i den kommende World Cup i Poznan, hvor der meldes om rekord-deltagelse.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Der er tradition for at konkurrencen øges væsentligt i OL-kvalifikationsår, og det er den kommende World Cup i Poznan et tydeligt bevis for. Deltager-antallet er fordoblet siden den første World Cup i Plovdiv og med over 800 atleter til start er det den største World Cup, der nogensinde er arrangeret i Poznan (det er femte gang, at Poznan er vært for et World Cup stævne).

Største World Cup i 7 år!
Bedømt på deltager-antallet er det den største World Cup i syv år, hvilket er et yderligere tegn på, at konkurrencen i den grad intensiveres inden OL-billetterne skal uddeles i slutningen af august ved VM i Linz (Østrig). Ikke færre end 45 nationer kommer til start på den udgravede Malta-sø i Poznan, hvor sportsanlægget omkring den gennemgik en kraftig renovering i 1980´erne.

Med 28 både er Tyskland den nation, der stiller til start med det højeste antal både. De stiller også til start med EM-guldvinderen Oliver Zeidler i herrernes singlesculler, hvor ikke færre end 37 både stiller til start, heriblandt Danmarks Sverri S. Nielsen (DSR), som gjorde det så fremragende med en 4.plads til EM i Luzern.

I forhold til EM, får Fie Udby Erichsen (KVIK) i skikkelse af bl.a New Zealands Emma Twigg, Canadas Carling Zeeman og Kinas Yan Yian yderligere konkurrence i kvindernes singlesculler, der har deltagelse af 20 nationer.

Masser af konkurrence
Sidst Danmark stillede til start ved en World Cup i Poznan tilbage i 2016 kom den danske Guldfireren traditionen tro på medaljepodiet. Senere er letvægtsfireren som bekendt blevet pillet af OL-programmet, hvilket har forårsaget at konkurrencen i herrernes letvægtsdobbeltsculler er blevet endnu mere fortættet. Det betyder også, at Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby)kan forvente masser af udfordringer på Malta-søen, hvor 24 nationer er meldt til start i LM2x.

21 nationer er meldt til i herrernes firer uden styrmand, hvor Fred Vystavel (København) , Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (DSR) og Frank Steffensen (DSR) for første gang i denne sæson får en indikation af niveauet på den international skala efter at båden i Luzern måtte afmeldes, da Frank Steffensen blev syg.

Rumænien, der vandt sølv ved EM i Luzern, stiller ikke til start i W4- i Poznan og Holland stiller til start med anden kvartet end den, der vandt EM-guld. Til gengæld skal Danmark op i mod den samme polske kvartet, der vandt bronze ved EM foruden en række andre nationer i en bådklasse, hvor 15 både er til start.

Den samlede danske trup offentliggøres i den kommende uge.