wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
U23-landsholdet træner intest i norditaliensk forårsvarme, og både forhold og træningsudbytte er i top

For lidt over en uge siden tog ungdomslandholdet afsted med deres trænere til den lille norditalienske by Varese, og efter dem selv at dømme, så viser både roere og trænere rigtig gode takter.

Af Gustav Højmark-Jensen.

I Varese har den stået på intens træning på Australiernes European Training Centre i, hvad ungdomslandstræner Niels Henrik Stene kalder optimale forhold:

“Det går sindsygt godt hernede. Vi har meget forårsagtigt vejr, med fuldstændigt blankt vand og høj sol, og centeret ligger lige ned til søen. Vi har virkelig fået arbejdet med nogle ting”, lyder det fra undomslandstræeren.

Centeret, der er bygget og bestyret af den Australske pendant til Team Danmark, Australian Sport Comission ligger cirka 40 minutters kørsel fra Milano, og lige nu oplever de 19 graders forårsvarme.

Hvad siger landsholdsroerne selv?
Hele U23-landsholdet er afsted, og ifølge en af de mere erfarne U23-roere, letvægtsroeren Alexander Modest, så ligger en del af fokusset på at få en masse kilometer ind i de nye både:

“Fokus for os har ligget i at finde hinanden og køre en masse kilometer så vi får det ind på rygraden. Det er en forholdsvis ny båd vores, så det er fedt med tid og fokus på, bare at komme ind i den rigtige rytme”, fortæller Alexander Modest fra AIS’ European Training Centre. Ifølge ungdomslandsholdsroeren giver træningslejren meget mere fokus, end når man træner derhjemme:

“Der er jo ikke så meget andet at lave hernede. Det er træningen, som vi er hernede for, hele U23-holdet, og vores trænere er med hele vejen. Når hele holdet er afsted, så giver det også lidt mere konkurrence, og mere hygge inde på land”, nævner Alexander Modest, der også har fået trænet sine evner i Billiard lidt på træningslejren.

At hotellet og resten af fasciliteterne er en del af Australien Institute of Sport (AIS) kan tydeligt mærkes ifølge U23-roerne, og ifølge Alexander Modest, at der er styr på det hele: kosten er planlagt, man kan restituere i såkaldte recovery pools, og der findes studieområder man kan bruge, hvis man har brug for at indhente lidt skolearbejde.

“Træningen er intens”

Trine Dahl Pedersen er ny på U23-landsholdet, og hun skal sammen med Emma Hammer forsøge at ro sig ind i den nye tung dame dobbeltsculler på træningslejren:

“Det er super fedt, at man ligger intensivt og kan træne, og ikke skal passe alt muligt andet. Jeg har også fået et bedre forhold til de andre roere og fået et langt bedre kendskab til dem på den her tur. Samtidig er det sjovt at se, hvor hurtigt Emma og jeg rykker os. Vi har aldrig roet sammen før, og i første omgang skulle vi lige lære hinanden at kende, men de sidste par dage har vi fået mere tempo på træningen, og man når helt sikkert at udvikle sig meget mere her, end vi ville have gjort derhjemme”, fortæller Trine Dahl Pedersen en halv time inden det næste planlagte træningspas.

“Uhyre effektiv træning”

Ifølge Emil Blach, der er træner for blm4-, så handler U23-træningslejren i Varese om at få en så effetkiv træning som muligt:

“Projektet hernede handler om ren og skær kilometer, og fuld fokus på roning! På Bagsværd Sø er der skole og arbejde som man skal forholde sig til, og så kan tanekrne hurtigt forsvinde et andet sted hen, men her nede tænker de unge kun på roning, og der er ingen bekymringer. Der er ro på, og så får vi trænet effektiv. Vi har mulighed for at få roerne ‘samroet’ og synkroniseret”, sagde Emil Blach.