wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nyt koncept skal give endnu stærkere U23 roere

For at understøtte ambitionen og målsætningen om et præstationsdygtigt U23-landshold, indføres konceptet PIPELINE. Intentionen er at skabe bedre mulighed for at de dygtigste U23-roere kan træne med hinanden og derved højne chancen for at kunne blande sig i kampen om medaljer ved U23 VM.

De hurtigste roere ved DRC’s Testregatta (6 kvinder og 6 mænd i 2023), vil modtage tilbuddet om at indtræde i PIPELINE-gruppen.

I sæson 2024 skal PIPELINE-roerne arbejde på at skabe en 2- og en 4- både for herrer og damer.

DRC vil støtte økonomisk med hjælp til transport og med tilskud til træningslejre samt trænerbistand. KCK har ansvaret for U23-landsholdsaktiviteterne, herunder samlinger og træningslejre. Det er DRC’s landstrænere som i samarbejde med staben i Kraftcenter København (KCK) designer træningsprogrammerne og det sportslige set-up til roerne.

I løbet af vinteren vil de roere, som kvalificerer sig til og tager imod tilbuddet om PIPELINE, deltage i en række samlinger og træningslejraktiviteter og får på den måde gode muligheder for at forberede sig til sæsonen. Den endelige selektion til landsholdsprojekterne aftales efter Odense Langdistance, så det er muligt for andre roere at udfordre PIPELINE-roerne. Man er derfor ikke garanteret VM-deltagelse, fordi man kvalificerer sig til PIPELINE ved Testregattaen, selvom Kaproningsudvalget har varslet, at alle fire bådtyper forhåndsudtages til U23 VM.

PIPELINE er et overbygningskoncept og en elitær retning for udvalgte bådtyper. Det er vigtigt når en roer får tilbuddet om at indtræde i konceptet, at roeren tager en grundig snak med klub-/kraftcentertræner samt kraftcenterlederen i det kraftcenter roeren er tilknyttet. Denne snak skal handle om perspektiverne i den sportslige satsning, og betydningen for roer og klub, hvis man vælger at kaste sig ud i det.

Første gang PIPELINE-roerne inviteres til at samles er ved DRC’s landsholdssamling d. 4. og 5. november.