wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den danske damefirer med Anne H.Larsen (Odense Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (Bagsværd Roklub), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub) har fået et tilbageslag i bestræbelserne på at forberede sig optimalt op til VM i Bulgarien, der begynder lørdag 8.september.

Af DRC Presseansvarlig Svend Bertil Frandsen

Frida fik efter ca. en uge i træningslejren i Østrig (hvor landsholdet rejste til 13.august) en overbelastning i rygmuskulaturen, som har gjort, at hun ikke har kunnet følge det træningsprogram, der var blevet sat for træningslejren. Fridas skade opstod på et tidspunkt, hvor man var i gang med at skulle øge træningsbelastningen hos roerne og hun har siden fået intens behandling hos DRCs fysioterapeuter Kasper Sander og Nicolai Hjelmroth.

Hjelmroth fortæller, at overbelastningen har givet Frida smerter i ryggen, der har trukket om i ribbenene og besværliggjort hendes vejrtrækning under belastning. Siden skaden har man forsøgt, at aflaste Frida så meget som muligt, mens Trine Dahl Pedersen (Holstebro Roklub) enkelte dage har ageret reserve for hende i båden. Trods skaden vil Frida alligevel være at finde i den danske damefirer til VM, da skaden ifølge Hjelmroth ikke kan forværres under stævnet.

Trods det frustrerende forløb har Frida og besætningen i båden bestemt ikke tabt humøret forud for VM: “Det har været og er fortsat frustrerende, men vi får det bedste ud af det. Jeg har besluttet at ro VM selvom overbelastningen ikke helt har lagt sig. Jeg er tryg ved samarbejdet med fysserne og ved fra tidligere, at min krop nok skal holde til det”, siger Frida således.

Træner Mads Haubro anerkender, at skaden naturligvis har været et tilbageslag for forberedelserne, men fokuserer på træningslejrens positive aspekter og roser pigerne for holdånden i båden.

“Denne overbelastning har selvfølgelig ikke gjort forberedelserne optimale. Men alle pigerne har taget det med oprejst pande og har støttet hinanden formidabelt. Samtidig har holdet omkring fireren gjort det godt for at få det til at spille. Fireren er på trods af overbelastningen blevet mere samroet, og har stadig høj topfart. Men det er klart, at en samlet periode på 6-7 dage, hvor de ikke har kunne ro sammen sætter sine spor. Så bundniveauet er ikke hævet så meget som vi havde håbet på”, siger Mads Haubro.