wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DIF, Danmarks Olympiske Komité, har udtaget otte roere til de kommende Olympiske Lege i Tokyo

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

De otte roere, som DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, nu har udtaget ,er:

Joachim Sutton (Roskilde Roklub) og Frederic Vystavel i herretoer (M2-), Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Fie Udby Erichsen (KVIK) i dametoer (W2-) og Christina Juhl Johansen (DSR), Trine Dahl Pedersen (Holstebro Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub) og Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub) i damefirer (W4-).

(Derudover er Sverri Nielsen (DSR) (M1x) allerede udtaget)

For størstedelen af de danske roere bliver det deres første OL, blandt dem Joachim Sutton og Frederic Vystavel, som for blot få uger siden indkasserede en overraskende OL-billet på baggrund of deres imponerende 2.plads ved OL-kvalifikations-regattaen i Luzern.

“Jeg ved ikke rigtig om det er gået op for os endnu at vi skal afsted. Det er selvfølgelig vores drøm at komme afsted, men i tiden op kvalifikations-stævnet var vi enige om slet ikke at nævne OL. Og så virker det helt uvirkeligt bagefter at det rent faktisk lykkedes. Vi er utroligt glade for, at have fået den endelige udtagelse. Det er noget, som vi begge har kæmpet for i mange år, og vi ser frem til til en kæmpe, kæmpe oplevelse i Tokyo”, siger Joachim Sutton.

Ungt blod og masser af rutine
DIF’s chef de mission Søren Simonsen siger om udtagelsen af de otte roere:

”Dansk roning har spillet en stor og succesfuld rolle ved de seneste mange OL. OL i Tokyo er det første, siden letvægtsbådene blev taget af programmet, og derfor glæder det mig, at vi fortsat stiller med et stort og stærkt hold. Det bliver virkelig spændende at følge deres præstationer på vandet,” siger DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen.

I Team Danmark glæder man sig ligeledes til at følge de danske roere ved OL:

”Det er et spændene mix af rutinerede roere og nye navne, som skal repræsentere dansk roning ved OL. Vi har tradition for topresultater, og blandt de udtagne roere er der både tidligere OL-medaljevindere og regerende VM-medaljevindere. Men der er også nye navne og nye sammensætninger i bådene, som først er brudt igennem for nylig, og det bliver enormt spændende at følge både de nye navne og de gamle kendinge,” siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.