wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Optimismen er intakt i den danske lejr efter en række ganske udmærkede danske præstationer ved indledende løb ved EM i Glasgow

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W1x)
Mette Dyrlund (DSR) vidste på forhånd godt, at det kunne blive vanskeligt, at tage kampen op mod østrigske Magdalena Lobnig og Ukraines Diana Dymchenko, og det kom også til at holde stik. To både ville gå videre til A-finalen og Mette var lidt over tre sekunder efter ukraineren, der tog andenpladsen efter Lobnig. Men Mette er stadig fortrøstningsfuld i forhold til at opnå en mulig finaleplads eftersom tiderne fra de indledende løb indikerer, at opsamlingsløbet fredag kan blive en meget tæt affære.

(W4-)
Tanja Spring Ehlers (KVIK) Luise Lund Hansen (Odense), Silja Davidsen (Roskilde) og Nikoline Laidlaw (DSR) var godt tilfreds med deres indledende løb i Glasgow. Pigerne sluttede godt nok på fjerdepladsen og sidst i deres heat, men pigerne har ingen international erfaring på senior A niveau, og havde før løbet svært ved at danne sig et overblik over, hvor de lå rent styrkemæssigt i forhold til deres konkurrenter. Det var derfor også meget glædeligt, at pigerne hang godt med feltet hele vejen, og ifølge mandskabsleder Lea Jakobsen er der bestemt grund til at tro på en finaleplads, hvis pigerne i opsamlingsheatet fredag kan ro op til deres bedste.

(LM1x)
Sebastian Terp er også med til sit første Senior A stævne, og Odense-roeren havde en positiv oplevelse i dagens indledende løb. Terp var før løbet spændt på, hvor langt formen kunne række og han kunne glæde sig over, at han var godt med til de første 500 meter. Derefter satte specielt ungareren speed på, og derefter koncentrerede Sebastian sig specielt om at holde portugiseren bag sig for at holde fjerdepladsen (fem nationer deltog i ræset).

(M2-)
Nick Hannibalsen Larsen (Odense) og Christoffer Kruse (DSR) mangler ligesom størstedelen af de danske deltagere i Glasgow international erfaring, og det kunne måske være en af faktorerne til, at danskerne i både indledende løb og opsamlingsløbet ikke kom så godt fra start og derfor kom til at ligge og kæmpe med dønningerne fra de andre både. I det hele taget havde de to roere ifølge dem selv svært ved at få tingene til at hænge sammen fredag formiddag- og eftermiddag. Men man er nu opsat på at lave en god figur i C-finalen efter at man sluttede på henholdsvis femtepladsen i indledende heat og sidstepladsen i opsamlingsræset.

(M1x)
En anden, som tingene ikke rigtig spillede for fredag i Glasgow var DSRs Frank Steffensen, som endte på sidstepladsen i sit indledende løb i herrernes singlesculler. Frank var ellers rimeligt godt med til 1000 meter, hvor han var 0,27 sek efter Finlands Robert Ven, der lå på fjerdepladsen. Kun to både ville gå videre til semifinalerne og med lidt over fem sekunder op til Polens Natan Wegrsycki-Szymczuk på andenpladsen tjekkede Frank formentlig ned i slutfasen for at spare kræfter til opsamlingsløbet, hvor DSR-roeren bl.a får fornøjelsen af Kroatiens OL-sølvvinder Damir Martin.