wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark er godt repræsenteret ved dette års U23 VM med i alt 10 mandskaber til start

Om ganske få dage går det løs i Plovdiv, Bulgarien. U23 VM starter på onsdag d. 19 juli og fortsætter frem til søndag d. 23 juli.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], billeder: arkivbilleder

Danmark har 10 både med til Bulgarien, og i alt 25 roere. D. 12 juli blev tilmeldingerne offentliggjort, og Danmark er bare et af i alt 54 tilmeldte nationer. I Plovdiv roes der i, i alt 21 bådklasser, hvoraf Danmark stiller op i de følgende 10:

BM1x, BW2-, BW4-, BW8+, BM1x, BM2x, BLW4x, BLM2x, BLM4x og BLM2-.

U23 Mesterskaberne roes på Maritsa floden, som af mange anses for at være en af de hurtigste regattabaner i verden, med fair forhold og varmt vand. I 2015, var Bulgarien også værter for U23 VM, så de danske roere kan se frem til en velorganiseret regatta. De fleste af de danske roere er bekendt med banen i forvejen, og ved at de kommer til at møde noget varmere forhold i Bulgarien end de er vant til at ro under. Derfor har flere af dem også været i varmetræning, for at forberede sig til mesterskaberne.

Ungdomslandstræneren Nils Henrik Stene glæder sig til at komme afsted med de mange danske roere:

”Jeg glæder mig rigtig meget til vi skal afsted. Det er positivt, at det er et stort dansk U23 hold og generelt synes jeg, at der er et højt niveau, blandt de roere vi skal have med til Plovdiv. Jeg ved, at de forskellige mandskaber går meget målrettet til opgaven, og det er glædeligt. Det bliver også spændende at se, hvordan kvinderne kommer til at klare sig i Plovdiv. Lidt utraditionelt er U23 holdet større på kvindesiden end på herresiden i år med 14 kvindelige atleter mod 11 mandlige. Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst, har haft så talstærkt fremmøde med i tung dame roning med en åre, og det er jeg selvfølgelig meget glad for at se. Det tegner godt, at vi har så mange dygtige kvinder i dansk roning i øjeblikket. Specielt set i forhold til det nye OL program, som blev vedtaget af FISA i vinters. Det er et vigtigt skridt at vi kan agere allerede nu, for at Danmark kan positionere sig for at kvalificere et så stort hold som muligt til OL i Tokyo”

De navne som står på tilmeldingslisten i år, er nogle af dem som vi skal holde øje med fremadrettet. Ungdomslandstræneren Nils Henrik Stene fortæller, at han sagtens kan forestille sig, at nogle af de roere som står på tilmeldingslisten til U23 VM, også vil være at finde på startlisterne til OL i 2020.

Det bliver spændende at følge med i, hvordan de danske U23 roere præsterer i Bulgarien de kommende dage. Der roes indledende løb fra d. 19 til d. 21 juli, og finalerne roes i weekenden d. 22. og 23. juli.

”For danskernes vedkommende, bliver der noget at se til i alle klasser.” slutter ungdomslandstræneren.

Via. linket til højre kan du hente en liste, som giver det fulde overblik over tilmeldingerne sorteret efter land. De danske tilmeldinger kan findes på side 14.

Du kan også komme direkte til worldrowing.com, hvor der er flere informationer om U23 VM, og her kan du også se hvilke nationer som stiller op i hvilke klasser.
Følg med på facebook og roning.dk i den kommende uge, hvor vi opdaterer med nyheder fra Plovdiv under hele U23 VM.