wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Otte både skal repræsentere Danmark ved U23 EM i weekenden

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Den danske U23 delegation er rejst til Kruzwika, Polen for at deltage i U23 EM. Mesterskabet strækker sig over to dage, med indledende- og opsamlingsløb lørdag d. 2 september og finaler søndag d. 3 september. Det er første gang der afholdes U23 EM i FISA regi, og derfor er regattaen i weekenden ikke så stor. Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene uddyber:

”Jeg synes det er positivt, at vi fra Danmark er med til mesterskaberne fra begyndelsen. U23 EM er ikke så stort, men vi er godt repræsenteret fra Danmark. Vi har et par både, som er direkte i finalen, så for dem er vejen ikke så lang. Men der er ingen tvivl om, at nogle både får noget at se til i deres klasser. Jeg håber vi kommer hjem med glade og succesfulde roere, som har haft mulighed for ro nogle gode løb hernede.”

Ungdomslandstræneren understreger at de danske roere er meget motiverede for weekendens løb:

”De roere vi har med har taget opgaven til sig, og er klar til at gå ud og ro nogle gode løb. Vi har en herre otter med til start, som bliver spændende at følge. Det er også glædeligt at vi har hold med, som går igen fra VM.”

Der er lagt op til to gode dage med løb i Polen, og i morgen tidlig starter de indledende løb. Alle danske både skal på vandet både lørdag og søndag. Den danske dame dobbeltfier skal ro med i både det lette og tunge løb, i deres oprindelige bådklasse, BLW4x, stiller de til start mod Tyskland. I BW4x skal danskerne også møde Tyskland, samt Polen, Rumænien og Ukraine.

De danske damer i BW4- skal møde Hviderusland, Kroatien, Tyskland, Irland og Rumænien på vandet i morgen. Den danske herre otter går på vandet og skal ro mod Tjekkiet, Frankrig, Storbritannien, Polen og Rumænien i weekenden.

Hvem de resterende danske både skal møde i deres løb, bliver afgjort ved lodtrækning fredag kl. 17.00.

Hele weekenden kan du følge med på facebook og roning.dk, hvor du kan blive opdateret på hvordan det går de danske hold ved U23 EM.

Få genopfrisket hvilke danske hold der er med i Polen her.