wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I perioden op til EM, der begynder den 9.oktober får trænerne mulighed for at fortælle om optakten til EM for de individuelle både, i første omgang W1x og M1x.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W1x (Fie Udby Erichsen)

Træner Thomas Poulsen:
”Hovedmålet med Fie er at få hende kvalificeret til OL. Så da Corona-perioden begyndte blev vi ved med at fokusere på udvikling i stedet for at gøre hende klar til kaproning. Så jeg har trukket hendes udviklingsperiode rigtig langt, og det er først her til allersidst vi har fokuseret på at gøre hende kampklar til EM. Jeg synes, jeg  har set på træningen hernede, at hun har udviklet sig meget. Men igen, jeg aner jo ikke, hvor hun står for i rigtig lang tid har hun ikke kunnet teste sig mod internationale konkurrenter.”

”Vi kan kigge lidt på tider, men det betyder ikke rigtig noget for alle de andre konkurrenter har sikkert lavet det samme. Normalt over sommeren ville man have roet kaproning, men denne gang har folk bare fortsat træningen, og det kan betyde at vi får nogle meget hurtige tider i Poznan. ”


(Foto: Dorthe Jensen)

M1x (Sverri Nielsen)
”I forhold til Sverri har jeg naturligvis holdt øje med, hvad han laver, hvor han ligger i forhold til, hvad han plejer og hvad hans målinger viser. Og jeg fornemmer, at han er rigtig godt forberedt og er i rigtig god form. Det ser rigtig fornuftigt ud, men igen må jeg sige, at hvis vi havde haft tre World Cups forinden, så havde vi en generel viden om, hvor han lå i forhold til konkurrenterne, og det gør vi ikke nu. Og det er svært at sammenligne med de andre danske landsholdsroere for de kan også have perioder, hvor det går godt eller mindre godt for dem.”

”Der er ingen tvivl om, at han tager derned for at vinde en medalje. Han tog et kæmpe ryk sidste år, og nu er vi nede i, at det er detaljerne, vi arbejder på. Sidste år tog han jo et voldsomt ryk, hvor han gik fra at være fast deltager i B-finaler til at være medaljekandidat hver gang. Og det er klart, at så langt kan man ikke rykke sig hvert år. Der er helt sikkert sket en udvikling i hans roning, og så må vi bare se om det er nok i Poznan. ”