wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I perioden op til EM, der begynder den 9.oktober får trænere og atleter mulighed for at fortælle om optakten til EM for de individuelle både, i denne omgang LM2x og M2-.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(LM2x, Emil Espensen og Oscar Petersen)
Træner Jens Vilhelmsen:
”Emil og Oscar er et relativt nyt par, som ikke har haft så meget tid til at arbejde sammen. Men de har imponeret mig ved relativt hurtigt, at få indbygget en form for stabilitet i deres roning. De har egentlig et relativt højt bundniveau, og vi har arbejdet på, at skabe den sikkerhed og kendskab til hinanden, der skal til for at reagere ens, når man skal finde rytmen og skabe fat i båden. Det har igennem tiden været en af de bådklasser, hvor der er allerflest tilmeldt og hvor konkurrencen er knivskarp. Du kan tage ti dårlige tag, og så har du allerede tabt løbet. Men Emil og Oscar har trænet rigtig godt. De har en enorm lyst til at træne og er hele tiden på jagt efter at vinde dyrebare sekunder. De er gode til stille og roligt og analysere situationen før og efter et løb, men det er bestemt ikke sådan, at der mangler spænding, når tingene skal afgøres. Der har jo ikke været nogen resultater i lang tid, hvor de kunne få en fornemmelse for, hvor de ligger i feltet. Så nu er de meget ivrige efter at komme ud, vise formatet og få en fornemmelse for, hvordan styrkeforholdet er i øjeblikket.”

(Foto: Dorthe Jensen)

(Frederic Vystavel, Joachim Sutton, W2-)
Jens Vilhelmsen:
”Fred og Joachim har heller ikke haft mulighed for at ro sammen i lang tid. Fred har skullet vænne sig til at skifte side, og det er noget han stadig kæmper med at vænne sig fuldstændig til. Vi har arbejdet meget på at give ham den vanthed i bevægelsesmønstret, der er nødvendigt for at båden kører optimalt, men det går bestemt fremad. Rent udviklingsmæssigt er de lidt modsatte i forhold til Emil og Oscar forstået på den måde, at de lidt savner stabiliteten i deres roning. Men Fred og Joachim er også lidt to stilarter, der skal mødes i samme båd, og de har arbejdet godt og ihærdigt på, at komme ”hinanden i møde”. Joachim har virkelig skullet arbejde på at forbedre sin teknik og holde en rytme, hvor han kan få holdkammeraten med i stedet for kun at gøre det hårdt. Men de understøtter hinanden fantastisk for Fred er en ”holdspiller”, der også forsøger at tilpasse sin makkers rytme, så det bliver meget spændende at se, hvad det to kan drive det til i Poznan. ”