wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sidste forberedelse for projektbådene før EM i Krefeld, Tyskland var CPH Regatta.

I weekenden løber European Rowing Junior Championship 2017 af stablen i Krefeld, Tyskland. Og selvom det foregår på en bane, som ungdomslandstræner Niels Henrik Stene aldrig har været på før, så glæder han sig til at se de unge talenter præstere og gøre sig vigtige erfaringer.

Af Gustav Højmark-Jensen, foto af Finn Lyngsen.

For hvis det kommende EM i Krefeld handler om noget, så er det erfaringer ifølge ungdomslandstræneren:

”Vi stiller med fire drenge og tre pigehold. Der er roet to regattaer indtil videre og nogle af de hold vi har med derned ligger lunt i svinget til at kunne vise noget godt, men nogle af holdene får det også svært og vil blive meget klogere på international roning, og det er en vigtig erfaring.

Ungdomslandstræneren understreger dog, at selvom præstationerne måske ikke kommer til at ligge på det højeste niveau ved EM i Krefeld, så er der ingen hold, der er i fare i forhold til kommende kvalificeringer:

”Jeg har på fornemmelsen at et par af drengeholdene kan vise noget rigtig godt, men man skal samtidig huske at det er tidligt på sæsonen, så ingen af holdene er ikke sat af i forhold til resten af sæsonen, selvom de måske ikke præstere på topniveau i Krefeld. Men de får noget at se til, det er helt sikkert”.

Det er ifølge Niels Henrik Stene ikke utænkeligt, at nogle af de danske både bliver sat overordentligt på plads af nogle af de internationale både, men det ser ungdomslandstræneren nødvendigvis ikke som noget dårligt:

”Jeg ser det ikke som noget decideret dårligt, hvis vi får nogle prygl i Krefeld i denne omgang. Hvis man gerne vil være god i denne sport, så skal man forholde sig ydmygt til de internationale mesterskaber. Det er en super velbesøgt regatta og jeg ser meget frem til den kommende weekend”, fortæller ungdomslandstræneren.

Niels Henrik Stene påpeger dog, at selvom et hold  præsterer godt ved EM, og dermed ligger lunt i svinget i forhold til blive udtaget til VM i sensommeren, så bliver de ikke decideret målt på deres præstation i Krefeld:

”Jeg synes overordnet, at der tegner sig et billede af, at alle fire drengebåde ser ud til at klare sig relativt godt. Pige dobbeltsculleren har også gjort det rigtig fornuftigt på trods af en lidt dårlig weekend ved Copenhagen Regatta. Så vi ved, at vi kommer til EM i Krefeld med blandede resultater, men som sagt, så bliver det til en masse brugbar erfaring, og det er super vigtigt videre frem.

Hele holdet flyver fra Kastrup Lufthavn om fredagen klokken 07:10 og lander igen søndag aften klokken 22:25.