wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu varer det ikke længe før syv danske mandskaber rejser til Thonon i Frankrig, for at deltage i Coastal VM for klubhold 2017

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], fotos: Peter Froskov

Fra 12. – 14. oktober afholdes der World Rowing Coastal Championships 2017 i Frankrig. 18 danske roere fordelt på syv mandskaber, skal repræsentere Danmark ved dette års Coastal VM.

Anderledes klima

I 2015 var Peru vært for Coastal VM, og i 2016 tilfaldt værtskabet Monaco. Begge er steder med et lunt klima og solskin. Men i Frankrig venter der deltagerne et andet, køligere klima, som ligner det vi er vant til herhjemme i Norden. Coastal VM roerne skal i år ro på Genevesøen, den næststørste ferskvandssø i Centraleuropa delt mellem Frankrig og Schweitz. Så selvom der ikke venter roerne havvand, så skal de stadigvæk ro på stort vand ved årets VM.

Holdet der skal repræsentere Danmark, er lidt mindre end vi har set ved tidligere Coastal VM. Men som noget helt nyt, deltager et hold fra universitetsroning Aalborg. Og deltagerne ved årets VM, er en god blanding af traditionelle kaproningsklubber og -hold samt seriøse motionister.

Store oplevelser i vente

Peter Froskov fra DFfRs coastaludvalg forventer spændende konkurrencer, og håber da også at det bliver det bliver til mindst et par A-finalepladser ved dette års VM. Generelt er konkurrencen og niveauet ved VM stigende, men der er stadig mulighed for at roere, under eliteniveau kan deltage. En ting er i hvert fald sikkert, der venter store oplevelser for alle danske deltagere.

Hvem skal repræsentere Danmark ved Coastal VM 2017?

CM1x
Martin Schjerning (Danske Studenters Roklub)
Mark Franciscus Van Herk (Roforeningen KVIK).

CM2x
Kaare Smidt Mattesen & Aleksander Nygaard Hansen (Kalundborg Roklub)
Poul Bramsen & Jacob Frydenlund (Roklubben Stevns).

CW2x
Kate Petersen & Julie Schou (DSR).

CM4x+
Christian Hauge Andersen, Troels Dalgard Danielsen, Esben Ravn, Simon Staal Nielsen og cox: Nicolai Winther Johansen (Aalborg Roklub).

CW4x+
Ulla Eriksen, Kim Nicole Dalby, Tine Aabye, Heidi Torill Lindebjerg og cox: Mikkel Beach Pedersen (Roforeningen KVIK).

Husk at du kan følge med på roning.dk, hvor vi opdaterer fra VM i Frankrig med reportager og billeder.

Du kan også læse mere om VM på den officielle hjemmeside wrcch2017.com.