wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I morgen starter Baltic Cup, årets højdepunkt for Danmarks yngste landsholdsroere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Igen i år har der forud for mesterskaberne været afholdt Baltic Cup Camp i Hadsund Roklub, som var med til at forberede roerne frem mod udtagelserne, der blev holdt i forbindelse med årets skolekaproning.

Danmark stiller også i år, med fuldt mandskab, ved mesterskaberne som afholdes i Kruszwica, Polen, og alle roere samt deres trænere er kommet godt frem, efter en lang bustur.

Det er talentkoordinator ved DRC, Anders Tranberg Andreasen som er mandskabsleder i Polen, og ifølge ham, er det danske U18 landshold mere end klar til at skulle ro i morgen:

”Jeg kan mærke på roerne, at de glæder sig til at komme på vandet i morgen. For mange er det første gang de skal ro internationalt, så selvfølgelig er der noget nervøsitet at spore. Men det er sådan det skal være, og det er også en af grundene til at vi stiller med fuldt hold hernede. Vi håber jo på, at vi allerede nu får tændt deres lyst til at ro internationalt og på højt plan.”

Talentkoordinatoren håber på, at de danske mandskaber kommer til at vise god figur på vandet i weekenden og samtidig er konkurrencedygtige i alle bådtyperne.

Præcis hvordan konkurrencen bliver på vandet, er endnu svært at spå om, da tilmeldingerne endnu ikke er offentliggjort.

Hygge og restitution efter første træningspas

Hvem skal forsvare de danske farver?

Baltic Cup er opbygget således, at roerne om lørdagen ror fuld distance, altså 2000m og søndag ror 500m. Roerne samler point sammen til nationens samlede stilling, så udover guldmedaljer kæmpes der også om at samle flest point ind som nation.

Se listen over de hold, som er blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved Baltic Cup 2018 her.

Følg med på Facebook og roning.dk i weekenden. Her kan du blive opdateret på, hvordan de går de danske juniorroere i Polen.

Roklubben i Polen