wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Poznan er der faldet ro over den danske landsholdstrup, som kommer hjem med mange nye erfaringer efter dette års U23 VM

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

De danske både er pakket sammen, og dette års U23 VM er hastigt på vej mod sin afslutning. Årets resultat, er sammenlignet med de to foregående år, et noget andet.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene havde gerne set, at det var blevet til flere semifinaler for de danske både, men kan også finde lyspunkter flere steder:

”Selvfølgelig ville jeg gerne have haft et par A-finaler mere, og medaljer med hjem – når nu vi er hernede. Men sådan er det med elitesport, der er nogle gange hvor det er hårdere end andre. Jeg havde gerne set, at vi havde flere både i semifinaler, og undgået C-finalerne. For det er et klart mål at få så mange med i semifinaler som muligt, for det er her konkurrencen er hård, og roerne skal vise de er et finalehold.

Flere steder kan jeg se gode takter, og som U23 roer i Danmark drømmer man jo netop om at komme med og ro om medaljer. Men når man ror på højt niveau, vil der også være nedture. Ved det her mesterskab har roerne fået lov at mærke, på tætteste hånd, hvordan det er når det ikke går præcis som man havde håbet – og det gør ondt, men det er vigtige lærepenge.”

Ungdomslandstræneren er sikker på at der i den danske trup, er nogle herrer i letvægtsfireren som ikke er tilfredse, da de ender med at ro en finale som ikke går deres vej. Samtidig kan han se en stor gruppe tunge herrer, som er værd at bygge videre på. Og en W4-, som får sluttet fint af, i deres B-finale, i en tid som viser de var en A-finale værdig.

Overordnet set, vurderer Nils Henrik Stene at roerne får en stor portion motivation med hjem i bagagen:

”Jeg tror vi har nogle roere med hjem, som er mere motiverede end nogensinde før, og det er dejligt. Hos mig, såvel som hos vores trænere ligger der en vigtig opgave i at sørge for, at de unge trives i sporten. Og det er klart, man skal kunne se meningen med det.

Men jeg synes vi har nogle meget dygtige trænere, som gør et stort stykke arbejde for at holde de unge motiverede, og som kender dagsordenen for hvordan man bedst muligt holder de unge i sporten.”

Dansk resultatoverblik fra U23 VM 2018

BLW2x med Olivia Meinert Cardel (Bagsværd Roklub) og Marie Mørch (Bagsværd Roklub) ror sig til en tredjeplads i deres C-finale og damerne kommer derfor hjem med en samlet 15.plads.

BLW4x med Anne Katrine Kiilsgaard (DSR), Line Katrine Olsen (Odense Roklub), Nanna Bo Christensen (Holstebro Roklub) og Ida Olivia Langkjær (Bagsværd Roklub) slutter med en samlet 7.plads.

BLM1x med Cody Andersen (Roklubben Ægir) stillede ikke til start i E-finalen, grundet sygdom.

BLM4x med Jens Graudal (Bagsværd Roklub), Jonas Lund (Roklubben Furesø), Christian Hagemann (Lyngby Roklub) og Frederik Taulbjerg (Holstebro Roklub) slutter på den sure 4.plads i deres A-finale, og misser dermed desværre lige podiet.

BW1x med Emilie Jersild (Bagsværd Roklub) bliver nummer to i C-finalen og slutter på en samlet 14.plads.

BW2x med Mia Rützou (Odense Roklub) og Mette Køchs (Aarhus Roklub) ror en fjerdeplads hjem i deres C-finale og slutter samlet som nr. 16.

BW4- med Ida Birkjær Petersen (Holstebro Roklub), Astrid Steensberg (DSR), Marta Kempf (Odense Roklub) og Julie Holst Poulsen (Odder Roklub) vinder deres B-finale og bliver samlet nr. 7. Tiden damerne roede på, havde dog i A-finalen udløst en sølvmedalje.

BM1x med Emil Lenzing (Lyngby Roklub) stillede ikke til start, grundet skade.

BM4- med Sebastian Bache (Københavns Roklub), Aske Petersen (Holstebro Roklub), Bastian Secher (Roskilde Roklub) og Magnus Zier Quist Rathenborg (Holstebro Roklub) slutter på en andenplads i B-finalen, hvilket giver dem en samlet ottendeplads ved mesterskaberne.

BM4+ med Aksel Dybdahl Poulsen (Københavns Roklub), Esben Søvndal (DSR), Malte Rusbjerg (Odense Roklub), Jonathan Nielsen (Holstebro Roklub) og styrmand: Andreas Møller Hunskjær (Holstebro Roklub) slutter som overordnet nr. 8, efter de roede sig ind på en andenplads i deres B-finale.

BM4x med Oscar Mazza (Odense Roklub), Mathias Heldbo (DSR), Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde Roklub) og Niels Frederiksen (Bagsværd Roklub) roede en andenplads hjem i deres C-finale, hvilket placerer dem på en samlet 14.plads.