wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Mesterskaberne er for længst ovre, men hvordan gik det roerne?

Mens at vi hjemme i Danmark havde travlt med unge roere, som fik deres debut på kaproningsbanen ved begynderkaproningen, og at coastalentusiasterne roede deres første Forbundsmesterskab, var der anderledes fokus på roning i Brest, Hviderusland.

U23 landsholdet var afsted til sæsonens sidste internationale mesterskaber, nemlig U23 EM. Og på trods af mesterskabernes endnu beskedne størrelse, fik de danske både god konkurrence på vandet.

Og det afspejler sig også i resultaterne, men ungdomslandstræner Nils Henrik Stene fremhæver et par af bådene, som viste fin form på vandet:

”Jeg synes det er gået okay dernede, selvom det altid er ærgerligt når vi har hold med, som kommer ind på en sidsteplads. Men jeg synes vi har et par både, som får sluttet sæsonen godt af. Det glæder blandt andet Marie Mørch, som roede en rigtig fin A-finale i sin singlesculler. Selvom det selvfølgelig er lidt surt hun ikke kan holde den andenplads, som hun lå til. Damerne i dobbeltsculleren ror også et fornuftigt løb, og også herrerne i dobbeltfireren gjorde det fornuftigt, og slutter på en flot femteplads.”

Mesterskaberne gav også ungdomslandstræneren tid til at få snakket med trænerne, og på den måde få lidt indsigt i, hvilke tanker de går rundt med:

”Det var faktisk rart at være i Hviderusland, hvor vi ikke havde så travlt om aftenen. Det gav mig nemlig mulighed for at snakke om den sæson der er gået, med trænerne, og høre hvad de har at sige. For det er også vigtigt for mig, at høre om deres oplevelser – for det er jo i høj grad også det der skal bringes i spil, når vi skal evaluere på sæsonen.”

Og resultaterne fra weekendens U23 EM

BW1x

Julie Gaumitz Storm (Odense Roklub) ror en fin B-finale, hvor hun slutter på 3.pladsen.

BW2x

Mette Køchs Nielsen (Aarhus Roklub) & Mia Sofie Rützou (Odense Roklub) ror et flot disponeret løb, og vinder deres B-finale.

BW2-

Simone C. Sørensen & Silja Konoy Davidsen (Roskilde Roklub) tager andenpladsen i deres B-finale.

BLW1x

Marie Mørch (Bagsværd Roklub) slutter på fjerdepladsen i A-finalen, hvilket betyder at hun lige netop misser bronzemedaljen.

BLW2x

Marie Louise Ladegaard Petersen (Bagsværd Roklub) & Stine Eilert Mathiasen (DSR) slutter også på den ærgerlige fjerdeplads i deres A-finale.

BM1x

William Wisholm (Hadsund Roklub) ror et fint løb i sin C-finale, som han vinder.

BM2x

Oliver Tolstrup Christensen & Bastian Secher (Roskilde Roklub) sætter sig på tredjepladsen i deres B-finale.

BM4-

Aksel Dybdahl Poulsen (Københavns Roklub), Nicolai Leth Bernsen (DSR), Malte Friis Rusbjerg (Odense Roklub) & Sebastian Bache (Københavns Roklub) ror en flot A-finale, hvor de slutter på femtepladsen.