wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Cheftræner Brian Richardson er optimistisk på danske herrers vegne forud for det kommende EM baseret på hvad han så ved Copenhagen Regatta

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Med 12 dage tilbage før årets første internationale regatta løber af stablen ved EM i Tjekkiet, så var Copenhagen Regatta en kærkommen lejlighed til at teste formen for de danske landsholdsroere i den forgangne weekend. Vejret viste sig på typisk dansk manér fra sin ustabile side med svære betingelser for roerne om lørdagen, mens vejrguderne var mere venligtsindede om søndagen.

Copenhagen Regatta kunne notere rekordstor deltagelse til stævnet og det var ikke mindst til stor glæde for landsholdsroerne, hvor størstedelen af dem fik seks løb i kroppen på en weekend, der dermed markerede den optimale forberedelse før EM.

Sverri S. Nielsen (DSR) og Frank Steffensen understregede begge, at EM-formen er lige rundt om hjørnet med henholdsvis første- og andenpladser lørdag og søndag, mens LM2x med Emil Espensen (DSR) og Mathias Larsen (Bagsværd) efter at være kommet øverst på podiet lørdag måtte nøjes med andenpladsen søndag efter Alexander Modest (Lyngby) og Christian Thor Hagemann (Odense). Lørdag var den tunge danske firer med Steffen Bonde (Odder), Tøger Berg Rasmsussen (DSR), Tobias Kempf (Odense) og Peter Homquist (Lyngby) i aktion og endte andenpladsen.

Hård træning før regatta
Alt i alt var det en tilfreds cheftræner Brian Richardson, der kunne gøre status for herregruppens udfoldelser på Bagsværd Sø efter regattaen. ”Letvægtsdoublesculleren havde problemer med træthed om søndagen og roede ikke op til det, de kan, fordi de var trætte, og det var der måske ikke noget at sige til. Normalt skærer vi ned på træningen op til en regatta, men fordi Copenhagen Regatta ikke har den samme dybde som de internationale regattaer havde vi trænet igennem op til regattaen og det kunne mærkes på visse af roerne”, sagde Brian Richardson.

”Frank og Sverri lavede en stærk præstation, mens fireren lagde også et godt niveau for dagen søndag. Måske især Sverri ser ud til at være i rigtig god form før EM og det er meget opløftende”, sagde Brian Richardson. Den australske cheftræner har dog stadig mange spørgsmål, at få besvaret, når landsholdet i den kommende uge sætter kursen mod Racice i Tjekkiet.

”Det var god træning, men vi må ikke lægge for meget i det. Der er utrolig mange usikkerheder før vi tager til Tjekkiet. Vi ved slet ikke, hvor vi står, der er mange ubesvarede spørgsmål. Det er første år efter OL, andre nationer har også skiftet ud i bådene og nogle har ikke trænet for fuld styrke siden OL, så EM bliver højst interessant på den måde, at den vil give os det første signal i denne sæson, hvor vi står”, slutter Brian Richardson.

Sverri S. Nielsen (M1x) og Emil  Espensen/Mathias Larsen (LM2x) repræsenterer Danmarks herrer ved EM.