wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Forvirring til OL-kvalifikation: Først var de med, og så var de ikke med

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Først så troede vi, de var med, så viste det sig, at de ikke var med og til sidst var de alligevel med. Forvirringen var til at føle på, da Mads Rasmussen og Rasmus Quist i forbindelse med OL-kvalifikationen i Luzern blev kastet ind i en sand rutsjebane af mentale op-og nedture.

Fra tilskuernes vinkel så det i A-finalen umiddelbart ud som om de forsvarende olympiske mestre havde sikret OL-billetten i et neglebidende tæt ræs med den tyrkiske båd om andenpladsen. Så viste målfotoet, at Mads og Rasmus var gået glip af OL-billetten med sølle tre hundrededele. Og endeligt fulgte den famøse Belgien-sag, hvor Mads og Rasmus heldigvis gennem IOC´s meget debatterede regelsæt fik muligheden for at forsvarede deres olympiske guldmedalje fra 2012.

Gode træningsbetingelser
Siden er der faldet ro på, så meget ro, at Mads og Rasmus i Østrig kun skal spekulere på at ro, restituere, spise og sove i træningslejren i Østrig Og parret glæder sig over indkvarteringen såvel som bespisningen på Strandhotel Marolt.

”Ind i mellem kikser det lidt for dem, men de har en rigtig god salatbar og en rigtig god mellem-måltids-servering med masser af müsli og forskellige youghurt. Skal man se det med det kræsne øje, så kan man sige at brødet har en højere kvalitet i Danmark, men alt i alt fungerer det fint”, siger Mads Rasmussen, der sammen med Rasmus Quist har kunnet glæde sig over rigtig fine træningsbetingelser.

”Der er en lille smule mere vind og strøm end vi har været vant til fra forrige år. Der er en også en del drivtømmer i vandet, som kan være til fare for bådene, men det er noget vi har set værre tidligere år. Og vi har også haft nogle rigtigt gode dage hernede med helt fladt vand”, siger Mads Rasmussen, der sammen med ”Q” har prøvet formen af mod Guldfireren.

Tests mod Guldfireren
”Vores træning går supergodt faktisk. Vi vil gerne ro en lille smule stærkere, men vi er kommet op i gear igen. Vi ligger og trækker med fireren (Guldfireren, LM4-, red..), og der har vi gjort det ganske godt. Fireren banker os ganske vist, men ikke med så stor margen og jeg tror, de kører rigtig godt i øjeblikket, så jeg synes egentlig, at vi har meget godt tur i den. Stabiliteten er kommet tilbage i båden og jeg synes, at vi har fået løftet vores bundniveau meget. Vi ville gerne have, at vi matchede letvægtsfireren lidt bedre, når vi ror mod dem. Vi slår dem engang i mellem, men som regel er det dem, der trækker det længste strå.”, siger Mads Rasmussen.

De olympiske mestre arbejder i det hele taget stenhårdt på at genfinde det niveau, der for fire år siden gjorde dem til olympiske mestre. ”I øjeblikket har vi fokus på banerytmen. Vi ror så meget i et højt banetempo som vi kan uden at sidde og spænde op. Vi har rigtig god fart ud af startblokken, men vi arbejder med ikke at tabe for meget fart på midterstykket”, slutter Mads Rasmussen.