wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I over to år, har der ikke været en rigtig samling i U-landsholdsregi, men nu er vi endelig i gang igen

Af Bianca Toftebjerg

En weekend med afprøvning af nye konstellationer, sparring trænere imellem og masser af roning på kanalen i Odense er veloverstået, og vi kan sætte flueben ved den første rigtige U19 & U23 samling i to år.

Næsten 50 roere og omkring 14 af vores dygtige trænere har været samlet i Odense Roklub henover weekenden, for at tage ordentligt hul på den kommende sæson, som forhåbentlig bliver en forholdsvis normal en af slagsen.

Oplæg fra Sportschef Thor Juul Kristensen

Der har ikke kun været roning på programmet i weekenden, roere og trænere har også haft fornøjelsen af DRCs nye Sportschef Thor Juul Kristensen, som var forbi søndag, for snakke med roere og trænere. Herudover så holdte han også et kort oplæg, hvor han forklarede om de ambitioner han har, for landsholdsarbejdet de kommende år, som jo kommer til at påvirke de unge roere, når de kommer længere op i systemet, og måske en dag skal ind på senior A landsholdet.

Lørdag var LM1x roer, Rasmus Lind (Sorø) forbi. Rasmus fortalte om hans oplevelser med, at være med i en boble omkring landsholdet, som gav ham mere forståelse for, hvad der kræves.

Der var også tid til at stille spørgsmål til Thor, efter hans korte oplæg over frokosten ved samlingen i Odense

En god mulighed for at afprøve konstellationer

Et af formålene med weekendens samling i Odense, har været at give roerne mulighed for at afprøve forskellige konstellationer.

For Kristine Søndergaard Hansen og Rikke Køchs har det været godt, for pigerne der kommer fra hhv. KVIK og Aarhus, kan af naturlige årsager ikke ro sammen i hverdagen. Så de to har uden tvivl fået noget godt ud af weekendens samling. Det sætter Kristine lidt ord på herunder:

 

 

Også sidste års nr. fem ved Junior VM, August Wisholm, havde taget turen fra Hadsund Roklub til Odense i weekenden for at deltage i samlingen.

Og selvom August ror 1x, og dermed ikke har afprøvet andre konstellationer, så har han også fået noget ud af weekendens samling. Det kan du høre ham sætte lidt ord på, her:

 

I alt har der været mulighed for fire lange pas på Odense Kanal henover weekenden, men udover roning, har der også været plads til at få snakket godt sammen på tværs – noget der ikke altid er plads til, når roerne er afsted til konkurrence, og det mentale pres er større.

Sæsonens første regatta, venter rundt om hjørnet d. 30. april – 1. maj, også i Odense, det er nemlig Odense Langdistance.

Mens den første internationale regatta, hvor vi skal følge et ungdomslandshold i år, bliver til Junior EM som afholdes i Varese (ITA) d. 21.-22. maj.