wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
To af dansk ronings allerstørste kvindelige profiler, Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen, sættes nu sammen i dametoeren uden styrmand (W2-) i bestræbelserne på at kvalificere endnu en dansk båd til OL

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Ved det forgangne EM i Varese levede Fie Udby Eriksen i kvindernes singlesculler ikke op til det niveau, hun tidligere har vist. Og samtidig havde damefireren uden styrmand, der allerede er kvalificeret til OL og som i Varese stillede op i en ny konstellation med Lærke Berg Rasmussen, Frida Sanggaard Nielsen, Christina Juhl Johansen og Nina Hollensen heller ikke helt den fart, som man havde håbet på.

Derfor vælger man nu, at gå nye veje i håbet om, at kunne skabe to nye slagstærke besætninger, som vil kunne indfri det store potentiale, der findes i kvindernes OL-satsningsgruppe i den åbne klasse. Og en af de konstellationer, der skal satses på er altså Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen i W2-:

To store kapaciteter
”Fie og Lærke er begge to meget store kapaciteter inden for roning, så de to kan formentlig komme til at ro stærkt sammen”, siger træner Mads Haubro. ”Der vil ikke være mange toere i verden, der er på et højere fysisk niveau. Så opgaven er nu “blot” at få fysik, teknik og erfaring til matche sammen i båden”, siger Mads Haubro,, der også fortæller, at der har været overvejelser omkring om Lærke og Fie skulle sidde i damefireren.

”Jeg tror også at de ville gøre en forskel på fireren. Det er der ingen tvivl om. Men jeg tror, de vil kunne gøre en større forskel sammen i toeren og jeg tror også at vi kan sammensætte en hurtig damefirer uden Lærke og Fie. Så vi har valgt at sætte dem i toeren og se hvad de har tid til at udvikle sig til før OL-kvalifikationen. Spørgsmålet er om vi har tid nok, men vi vælger at tage risikoen”, siger Mads Haubro.

Netop tidsfaktoren bliver en stor udfordring for parret, der har trænet sammen i 6 dage nu for Fie og Lærke  har 20 dage til at forberede sig før OL-kvalifikationen i Luzern fra 17-19 maj. Begge piger har dog en stålfast tro på, at det er muligt, at få fasttømret samarbejdet på rekordtid før OL-kvalifikationen.

20 dage til OL-kvalifikationen
”Jeg tror, det er muligt at nå det. Vi er begge to meget erfarne, hvilket kan være altafgørende”, siger Fie Udby Erichsen. ”Lærke kommer med en meget stor viden om, hvad der får toeren til at gå stærkt. Og jeg kommer med en erfaring i at sætte en rytme og gøre det flydende. Og det er de ting, vi skal forsøge at forene. Træningsmæssigt ved vi begge to, hvordan vi helst vil have det og allerede i den meget korte tid, vi har haft sammen, har det spillet fint sammen”, siger Fie Udby Erichsen.

Lærke glæder sig også rigtig meget til det nye samarbejde: ”Jeg har været mange følelser igennem. Jeg blev først meget overrasket. Jeg vidste slet ikke, at Fie havde overvejet at skifte til ´en åre. Det kom som en kæmpe bombe. Og bagefter er jeg blevet meget glad, og jeg tror virkelig på, at Fie kan styrke én åres-gruppen”, siger Lærke og fortsætter:

”Jeg føler mig stadig som ”den nye” i forhold til Fie, men jeg skal selvfølgelig også huske på, at jeg har også været med i mange finaler og vundet medaljer. Men vi ved, hvad der kræves, og hvad vi leder efter på vandet og vi er ret skarpe på, hvad der skal til for at vi kan levere på højeste niveau. Og det giver mig en ro i maven, ”, slutter Lærke Berg Rasmussen.